JohnnyCage

Windows XP: 1 milliárd dolláros reklámkampány

A Microsoft képviselői a napokban bejelentették, hogy az Intellel, a nagyobb számítógépgyártókkal és számítástechnikai kereskedőkkel együtt összesen nem kevesebb mint 1 milliárd dollárt fordítanak majd arra, hogy a cég következő generációs operációs rendszerét, a Windows XP-t népszerűsítsék.

A redmondi székhelyű szoftveróriás szóvivői elmondták, hogy a jelenlegi tervek szerint október 25-én napvilágot látó új Windows marketingköltségeit illetően 500 millió dollárt a Microsoft és az Intel áll majd közösen, míg a fennmaradó további 500 millió dollárt a számítógépgyártók és a kereskedők fogják majd különböző reklámtevékenységekre költeni. Ezeket az óriási, marketingre fordított összegeket egyébként már korábban is sejteni lehetett, hiszen Jim Allchin, a Microsoft alelnöke idén májusban azt nyilatkozta, hogy a Windows XP promóciós költségei várhatóan többszáz millió dollárra rúgnak majd.


A Merill Lynch piackutató cég becslései szerint a Microsoft az idei évben a Windows XP és a cég első játékkonzolja, az X-box reklámozására összesen több mint 700 millió dollárt fordít majd világszerte, vagyis nagyon komoly összegekről van szó, bár nem kérdéses, hogy a Microsoftot nem terheli meg túlságosan egy ilyen méretű marketingkiadás. Idén tehát az ősz lesz a Microsoft számára legfontosabb évszak, hiszen a Windows XP operációs rendszer október 25-i megjelenését követően nem sokkal, egészen pontosan november 8-án forgalomba kerül majd az X-box játékkonzol is, melynek az egyik legnagyobb piaci konkurense a Sony által gyártott, rendkívül népszerű PlayStation 2 konzol lesz.

A Microsoft szakértői kedden Las Vegasban véglegesítették a cég Windows XP-s marketingstratégiáját, ahol egy nagyszabású konferencia keretein belül a Microsoftnak több mint hatszáz üzleti partnere vett részt. A konferenciára azután került sor, hogy a Microsoft fejlesztőinek a múlt héten sikerült befejezniük a Windows XP preview verziójának fejlesztési munkálatait. A céghez közeli források szerint a preview változatot tartalmazó CD sorozatgyártását akár már most pénteken is megkezdhetik, bár elképzelhető, hogy erre csak július 4-én kerül majd sor. A Microsoft a jelenlegi tervek szerint a Windows XP végleges változatát augusztus végén szállítja majd le a számítógépek gyártásával foglalkozó cégeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuERTe #25
    kicsit figyelmetlen voltam,a hir mai.
    bocs
  • MuERTe #24
    ha valaki nem tudná a staroffice-rol van szo.
  • MuERTe #23
    nem mai hir,de most olvastam:
    "Nagy meglepetésre az amerikai védelmi minisztérium a Sun/Stardivision csomagját választotta a konkurens irodai alkalmazások közül. A legfőbb indok az irodai csomag olcsósága volt, ám a döntésben nagy szerepet játszott az is, hogy szakértői vélemények szerint jobb szolgáltatásokat nyújt, mint a vetélytársak irodai alkalmazásai, beleértve a Microsoft Office-t is."

    akiknek buzonyiték kell nem igéret;)
    ugylátszik ott sem mindenki hülye:))))))
  • Coine #16
    télleg úgy nézne ki, király ! :DDD
  • TnS #15
    Ha a baloldali windows logo, kicsit arreb lenne, akkor Gates ugy nezne ki, mint egy angyal, windows szarnyakkal. Viszont akkor nem is csoda, hogy a hw gyartok ugy varjak a xp-t, mint a messiast. ;-)
  • KaanGr #7
    Cain: neked se megy ma, ugy lattom :)
    Amugy nem lesz az olyan szar, hidd el. Foleg egy MS marketingestol
  • KaanGr #4
    kirunk = hirunk
  • KaanGr #3
    :)
    A heti microsoft Windows XP kirunk is megvan akkor :)