Mikeyy

A Napster kérését elutasította a fellebbviteli bíróság

Egy Egyesült Államokbeli fellebbviteli bíróság megtagadta a Napster azon kérését, amiben egy újabb meghallgatást kért azzal végzéssel kapcsolatban, ami a nagy lemezkiadók által az online zenecserélő szolgáltatás ellen beadott, szerzői jogok megsértésével kapcsolatos bírósági keresetének eredményeképp született. A 9. Körzeti Fellebbviteli Bíróság pénteken hozta meg a döntést, amelyben megtagadta a Napster újabb meghallgatással kapcsolatos petícióját, és a döntést hétfőn hozták nyilvánosságra.

Egy fellebbviteli bíróság még február 12-én hozta azt a határozatot, miszerint a társaság zenecserebere szolgáltatása sérti a lemezkiadók szerzői jogait, azonban ez a határozat Marilyn Hall Patel bírónőt korábban hozott végzésének módosítására kötelezte, ugyanis szerintük ez a végzés egy kicsit el volt túlozva. Patel a módosított végzést március 5-én adta ki, amiben arra kötelezte a Napstert, hogy akadályozza meg a szerzői jogokkal védett zeneszámok cseréjét hálózatán, így Napster egykor igen népszerűnek számító programja segítségével letölthető fájlok választéka nagymértékben megcsappant.

"Örömmel fogadtuk, hogy a 9. Körzet egyetértett a korábbi döntés helyességében" - nyilatkozta Russell Frackman, a lemezkiadókat képviselő ügyvéd, aki 1999 decemberében beperelte a Napster szerzői jogok megsértéséért. Elmondása szerint a pénteki döntés "azt jelenti, hogy az első fellebbezés utáni, számunkra előnyös jogi döntéseket nem kell újra felülvizsgálni".

Jonathan Schwartz, a Napster általános jogi tanácsadója, elmondta, hogy a társaság csalódott a döntéssel kapcsolatban, és rájött, hogy az újabb meghallgatásokkal kapcsolatos petíciókat ritkán fogadják el. "Továbbra is eleget fogunk tenni a fennálló végzésnek" - mondta. Hozzátette még, hogy idén nyáron beinduló előfizetéses szolgáltatásuk minden szempontból törvényes lesz, így a jogi problémákat hamarosan elfelejthetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skorpio7 #1
    "Hozzátette még, hogy idén nyáron beinduló előfizetéses szolgáltatásuk minden szempontból törvényes lesz, így a jogi problémákat hamarosan elfelejthetik."
    Hát lehet hogy így lesz , de már kit érdekel ???