Hunter

Atari játékok mobilon

Sokan vannak a húszas éveiken túl, akik anno órákat töltöttek azzal, hogy egy békát átjuttassanak a forgalmas úttesten vagy aszteroidákat zúzzanak szét. A nem is oly távoli jövő mobiltelefonjai visszahozzák a régi idők emlékeit.

A brit iFone, mely mobiltelefonok és kézi számítógépet számára fejleszt szoftvereket, azt tervezi, hogy hamarosan klasszikus Atari számítógépes játékok átiratait rakja a jövendő készülékeibe. Az iFone tárgyalásokat folytat a francia Infogrames céggel, amely az Atari játékoknak és magának a névnek is birtokolja a jogait. A tárgyalások olyan klasszikusok újraélesztéséről folynak, mint a Pong, Centipede, Frogger és az Asteroids. Az új verziók amint elkészülnek letölthetőek és minden Epoc kompatibilis készüléken futtathatóak lesznek, mint például a Psion vagy bármely olyan ketyere, amely Java programnyelven írt szoftvert képes futtatni.


A telefonok jelen generációi sajnos nem lesznek alkalmasak a játékok futtatására. Akik játszani vagy serdülőkorukat újraélni szeretnék azok kénytelenek lesznek befektetni egy új készülékbe. A játékok nem ingyenesek, bár pontos összegről még nincs információ az iFone tervei szerint csekély díjazás ellenében lesznek letölthetőek. Az első néhány játék a cég reményei szerint már szeptemberben kiadásra kerül, melyeket jövő év elején újabbak követnek. Fejlesztés alatt állnak több játékos számára is játszható programok, mint pl.: autóverseny és egyéb sportjátékok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)