JohnnyCage

Forgalomba kerültek az első "XP-Ready" jelzésű PC-k

[IDG] A Microsoft legújabb, Windows XP operációs rendszerének október 25-ei kiadásához közeledve a nagy számítógépgyártók a szoftvercéggel közösen elkezdték árulni az első "Windows XP - Ready" PC-ket.

A Microsoft több számítógépgyártóval közösen, szerdán jelentette be az új, Windows XP-re felkészített számítógépek forgalomba hozatalát. A programban olyan nagy gyártók vesznek részt, mint a Compaq Computer, a Dell Computer és a Hewlett-Packard. A Windows XP Ready cím elnyeréséhez a számítógépnek előtelepített Windows 2000 Professional vagy Windows Millennium Edition operációs rendszerrel kell rendelkeznie. A Windows XP Ready számítógépek legalább 128 MB RAM-ot tartalmaznak, közölte a Microsoft egyik szóvivőnője.

A bétateszterek szerint egyébként az optimális XP teljesítményhez 256 MB RAM memória kell a számítógépbe, a processzor minimálisan 300 MHz-es Intel Pentium III kell, hogy legyen. A Microsoft-szóvivőnő szerint ezek a minimum követelmények, amelyeket a társaság hosszas tesztelés után határozott meg. Mint a szóvivőnő elmondta, "amennyiben valamely bétatesztelő úgy véli, a minimális követelmények nem megfelelőek, lépjen kapcsolatba a Microsofttal."

A szoftveróriás kiemelte, hogy a Windows XP Professional és Windows XP Home Edition egyes számítógépek további eszközvezérlő programok feltelepítését igényli, amelyek a hardvergyártó OEM cégektől lesznek beszerezhetőek, amint az operációs rendszer végleges változata megjelenik a boltokban.

A Compaq Windows XP Ready jelzésű számítógépei június végétől lesznek kaphatóak, de a Compaq mellett a program résztvevői között lesznek a GateWay, EMachines, Lan Plus, MicronPC, Premio Computer, és Systemax cégek is, derült ki a szóvivőnő nyilatkozatából. "A program valójában egy marketingtevékenység része, amelynek célja az, hogy megszüntesse a vásárló esetleges, azon félelmét, miszerint az adott PC-n nem fog futni a Windows XP".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bitlisz #7
    Enis igy vagyok vele.
    Csak nekem meg a beta 1-es van fenn, build 2458, es szerintem jol megy
    pedig ENSEM VAGYOK MS FAN
    de jo ingyer ms cuccokat hasznalni
  • Laalee #2
    dejo a sok farok meg lecsereli a gpet hogy szep skinezhető lefagyásai legyeek...