Mikeyy

Új memóriák a telekommunikáció területén

A SigmaRAM Konzorcium tegnap bejelentette több évre szóló, átfogó ütemtervét, és a JEDEC szabványok szerint készült nagy sebességtű, 18 Mbit-es szinkronikus SRAM-jait, amelyek akár 24 Gbit/sec adatátviteli sebességet is fenn tudnak tartani a 333 MHz-es órajel mellett.

A SigmaRAM Konzorcium tagjai a GSI Technology, az Integrated Silicon Solution, a Mitsubishi Electric Corporation, a Sony Electronics, és a Toshiba Corporation. A tagok szerint a konzorcium által kiadott szabvány az ipar első és egyetlen nyílt szabványa a több forrású, nagy sebességű szinkronikus SRAM-okra, amelyeket a hálózati és telekommunikációs piacokon használnak. A konzorcium tagjai függetlenül fognak ennek a szabványnak megfelelő termékeket gyártani és eladni.

A SigmaRAM eszközök sok különböző SRAM architektúra tulajdonságait és működési módjait egyesítik egyetlen termékcsaládban a piacvezető teljesítmény és rugalmasság elérésének érdekében. A SigmaRAM eszközöknek kétféle architektúrája van: közös I/O, és külön I/O. A közös I/O SDR (single data rate - egyszeres adatsebesség) architektúrában adat busz szélessége 72 bit, a külön I/O architektúrában pedig 36 bit.

A SigmaRAM eszközök 333 MHz-es órajelen működnek, és teljes mértékben véletlenszerű elérés mellett 24 Gb/s adattovábbítási sávszélességet biztosítanak. A közös I/O változatok egy adat buszon osztoznak, ez azonban állítólag nem jelent hátrányt az írás és olvasás közötti váltások esetén. A külön I/O változatok egymástól független írási és olvasási buszt tartalmaznak. Mindkét architektúrának elkészíthető DDR (double data rate - kétszeres adatsebesség) változata, amely ugyanilyen adatátvitelt biztosít kevesebb láb segítségével.

Az újonnan bemutatott eszközök 209 lábas BGA (ball grid array) tokozással készülnek, amely 18 Mbit és 144 Mbit között nagy skálázhatóságot biztosít. Ezek az eszközök alacsony fogyasztással rendelkeznek, 1,8 volt tápfeszültségre van szükségük, és kompatibilisek az 1,5 illetve 1,8 voltos JEDEC szabványban előírt csatlakozási felületekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!