Csabi

Seagate merevlemez USB interfésszel

Az adattároló eszközöket kifejlesztő cégek egyre inkább igyekeznek olyan megoldásokat kidolgozni, amelyek segítségével könnyen hordozható, kis méretű, ugyanakkor nagy kapacitású meghajtókat lehet készíteni. A Seagate szakemberei a DiskStor merevlemezek kifejlesztése során is a hatékonyságra és a könnyű kezelhetőségre törekedtek. Ezek mellett nagyon fontos szempont volt az, hogy minél szélesebb körben lehessen alkalmazni az új eszközöket.

A DiskStor merevlemezek tulajdonképpen minden USB interfésszel rendelkező asztali számítógéphez, notebookhoz vagy szerverhez csatlakoztathatók. A lényeg, hogy a számítógépen a Windows 98, a Windows Millennium Edition vagy a Windows 2000 Professional fusson, ugyanis a meghajtók csak ezekkel az operációs rendszerekkel kompatibilisek.

Az új DiskStor eszközök esetében a cég számos olyan technológiát és megoldást is felhasznált, amelyeket az U szériás meghajtóiban alkalmaz. A DiskStor merevlemezek egyelőre kétféle változatban készülnek. A DiskStor 20 (STH6201U-R) típusú modell 20 gigabájt kapacitású, míg a DiskStor 40 (STH6401U-R) 40 gigabájtos. Az adatátvitel gyorsaságát sajnos az USB 1.1 interfész jelentősen befolyásolja, hiszen a maximális adatátvitel 12 Mbit/másodperc sebességű lehet.

Bob Hawkins, a Seagate egyik vezetője elmondta, hogy egyre nagyobb az igény a hordozható adattároló megoldások iránt. Ezeket az igényeket hivatottak kielégíteni az új DiskStor merevlemezek, amelyek nagy kapacitásuknak köszönhetően alkalmasak nagyobb méretű fájlok, programok, képek, zenék és videok tárolására. Hawkins kiemelte, hogy a vásárlók a DiskStor meghajtók esetében is a Seagate-től elvárható minőséget kapják.

Az új meghajtók mellé járnak a Datakeeper és az ACDSee szoftverek is. A Seagate DiskStor 20 merevlemez 269 dollárba (80 000 forintba), míg a DiskStor 40-es modell 350 dollárba (100 000 forintba) kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #3
    Már sok ilyen próbálkozás volt, több cég részéről is. Tényleg drága, és még az USB2 sem veheti fel a versenyt az UDMA66 vagy UDMA100-zal. Szóval megint kihoztak egy szép és aranyos dolgot, amire a sznobok feszíthetnek, amúgy meg kitörölhetik vele a végtájukat (de akkor meg feltöri azt).