Mikeyy

A nők többségben vannak az interneten

A Nielsen/NetRatings által kiadott tanulmány szerint az Egyesült Államokban a múlt hónapban 53,33 millió aktív női és 49,83 millió aktív férfi internetező volt.

A férfiak azonban továbbra is vezetnek az online töltött órák, a párhuzamos kapcsolatok és meglátogatott weboldalak számának terén. Egy átlagos férfi 10 órát és 24 percet töltött online, ezzel szemben a nők csak 8 órát és 56 percet. A hónap során a férfiak 20 alkalommal csatlakoztak az internetre, a nők azonban csak 18 alkalommal, és a férfiak 760 oldalt néztek meg, a nők ezzel szemben csak 580-at, ami 31 százalékkal kevesebb.

Sean Kaldor - a NetRatings e-kereskedelmi alelnöke - nyilatkozata szerint a használat jellegében előforduló meglehetősen nagy különbségek nagyrészt annak köszönhetőek, hogy a felnőtteknek szóló oldalak nagyon dinamikusak, és igen népszerűek a férfiak körében. "Nagyon sok olyan honlap van, amelyet 70 vagy akár még több százalékban férfiak látogatnak, és ezek szinte mind felnőtteknek szóló oldalak" - magyarázta Kaldor. "Ezek az oldalak nagyon sok pop-up ablakot nyitnak meg, ami növeli a látogatott oldalak számát, és felhasználók előszeretettel töltenek el sok időt a felnőtt oldalakon, és rengeteg oldalt hajlandóak végignézni, hogy megtalálják a nekik megfelelő tartalmat" - tette hozzá.

Nem meglepő azonban az sem, hogy a vásárlással foglalkozó oldalakat viszont a nők látogatják gyakrabban. A QVC, a Johnson & Johnson, a JC Penny, a Procter and Gamble és a Spiegel oldalait látogató emberek több, mint 70 százaléka nő volt. A tavalyi év májusához viszonyítva mindkét nem internetes felhasználóinak száma nőtt. Az aktív női felhasználók száma 42 millióról nőtt 53,33 millióra, a férfi felhasználók száma pedig 40,76 millióról nőtt 49,83 millióra.

A férfiak és a nők is a tavalyi évhez képest nagyjából 30 perccel növelték az egy hónap alatt online töltött időt, és Kaldor állítása szerint ez hónapról hónapra nő, ugyanis egyre több dolgot lehet csinálni az interneten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!