Franczy

Elkészült a Windows XP Build 2481

[ZDNET] Ahogy az várható volt, a Microsoft a belső bétateszterei számára elérhetővé tette a Windows XP legfrissebb, Build 2481-as verzióját. Ez a Windows XP béta sokak szerint már a Windows XP RC1 (Release Candidate 1) előtti utolsó Build, vagyis a Microsoft egyre közelebb kerül ahhoz, hogy befejezze a sokak által nagyon - mások által kevésbé - várt újgenerációs operációs rendszert.

A most megjelent Windows XP béta tehát a jelek szerint már az utolsó olyan verzió, melyhez elméletileg csak egy viszonylag szűk tesztelői csoport juthat hozzá, a nemsokára napvilágot látó RC1-es verziót ugyanis már elég széles körben kívánja teszteltetni a Microsoft, valamint a Windows Preview Program keretein belül is az RC1-es Windows XP-hez juthatnak majd hozzá a cég partnerei.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Windows XP Build 2481-ben a Windows Messenger megjelenése jelenti az egyik legnagyobb újdonságot, mely szoftverben a cég fejlesztői számos új real-time (valós idejű) kommunikációs technológiát alkalmaztak. Greg Sullivan, a Microsoft Windows XP projekt egyik vezető menedzsere elmondta, hogy a Windows Messenger sokkal több, mint egy egyszerű instant messaging szoftver, mert segítségével szöveges üzenetek küldhetők pillanatok alatt, és csevegési lehetőséget is biztosít, de ezenkívül még számos audiovizuális és telefonos jellegű kommunikációs szolgáltatást is nyújt a Windows Messenger.

A Microsofthoz közeli források elmondása szerint a Windows XP Build 2481 kezelőfelületén a közeljövőben várhatóan már nem fognak változtatni, vagyis lényegében véglegesnek tekinthető. A korábbi verziókhoz képest az új Build két új színsémát, a Metallicot (fémes) és a Homesteadet (tanyasi) is tartalmazza. A fejlesztők szerint a Windows XP új, Luna névre hallgató grafikus interfésze a korábbi Windows verziókhoz képest sokkal rendezettebb és áttekinthetőbb képet mutat, valamint azt is tudni lehet, hogy a Windows XP-ben a már klasszikusnak számító Windows 2000-es grafikus interfész is elérhető lesz, de természetesen nem ez lesz majd alapértelmezésben beállítva. A híradások arról is beszámolnak, hogy a Windows XP Build 2481-ben még nem kapott helyet a végleges verzióba integrálandó összes meghajtószoftver, azonban a Microsoft a közeljövőben már nem tervezi túl sok új hardver támogatásának Windows XP-be való integrálását.

A jelenlegi tervek szerint a Windows XP RC1 két héten belül napvilágot lát majd, a Windows XP RC2 megjelenése pedig július folyamán esedékes. Az új operációs rendszer végleges kódját tartalmazó mesterlemezeket augusztus folyamán küldik majd a gyártósorokra, és ha minden jól megy, akkor október 25-én már a boltok polcain láthatjuk majd viszont a Windows XP-s dobozokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yeti #10
    Ja, Windows meg a fagyhatatlanság. Tényleg ez jellemző rá...