JohnnyCage

A VIA bemutatta első Pentium 4 chipkészletét

[IDG] Bár a VIA Technologies nem rendelkezik licensszel a Pentium 4 400 MHz-es rendszerbuszához, a társaság a napokban mégis bemutatta az Intel processzorhoz készült első chipkészletét, a P4X266-ot.

A péntekig tartó Computex Taipei 2001 kiállításon úgy látszik, sorban állnak az új alaplapi chipkészletek. Az nVidia forradalmian új nForce chipkészlete mellett, amelyet a gyártó egyébként szerényen a világ leggyorsabb PC chipkészletének tart, az Intel Brookdale chipsete is a kiállításon debütált, sőt az ACER is bejelentett egy új Pentium 4 chipsetet.

Az alaplapi chipkészletek piacán vezető pozícióban lévő VIA Technologies annak ellenére, hogy a társaság nem rendelkezik Pentium 4 chipset-licensszel, nem kívánt kimaradni a chipkészletek inváziójából. A társaság a kiállításon bemutatta P4X266 típusjelű Pentium 4 chipkészletét, amely az új DDR-SDRAM memóriákhoz készül. Richard Brown, a VIA marketingigazgatója elmondta, hogy a chipset egyelőre még nincs forgalomban, de már "hamarosan megjelenik". "Még egy csomó munka vár ránk, mielőtt a chipkészlet tömeggyártása elkezdődhet."

A VIA vezetői annak ellenére, hogy a társaság még nem rendelkezik Intel Pentium 4 chipset-licensszel, úgy gondolják, jogi akadály nem fogja visszatartani az új P4X266-ot a megjelenéstől. A társaság korábban egyszer már perben állt az Intellel egy hasonló eset miatt. A pereskedés akkor megegyezéssel zárult.

"A jogi csoport azt mondta nekem, hogy nem lesz semmilyen jogi probléma" - mondta Wenchi Chen, a VIA vezérigazgatója. "Semmi nem garantálja, hogy az Intel nem fog perelni, mivel mindig ezt teszi, de a társaság remélhetőleg tanult a múltból." Az Intel szóvivője nem nyilatkozott arról, hogy a chipóriás tervez-e jogi lépést a VIA ellen a P4X266 miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atus01 #1
    Erre érdemes lesz odafigyelni!