JohnnyCage

A VIA is bejelentette Tualatin chipsetjét

[Register] A tajvani ACER Labs. Inc. a napokban jelenette be Pentium III Tualatin-alapú chipsetjét. A konkurens, szintén tajvani VIA Technologies szerdán hasonló lépésre szánta el magát, a társaság is beszámolt Tualatin terveiről.

A VIA Technologies szerdán bejelentette, hogy a társaság támogatni kívánja az Intel Pentium III 130 nm-es eljárással készülő Tualatin elnevezésű változatát, amely a második félévben fog megjelenni. A VIA a társaság képviselője szerint többféle chipkészlettel is meg fogja célozni a Socket 370 foglalatos Tualatin alaplapokat.

A VIA Apollo Pro266T, Apollo Pro133T, az Apollo PL133T és az Apollo PLE133T típusjelzésű chipkészletei mind a Tualatin-alapú rendszerekbe készülnek, sőt a társaság szerint a chipek már készen állnak a tömegtermelésre. A chipkészletek az első kivételével hagyományos PC-133-as szabványú SDRAM memóriákat támogatnak, amelyek jelenleg olcsóak, és általánosan elterjedtek. Az Apollo Pro266T, mint neve is utal rá, 266 MHz-es, PC2100-as szabványú DDR-SDRAM modulokkal használható, amely a hagyományos PC-133 SDRAM-ok sebességének kétszeresére képes. Az új VIA chipkészletei - márcsak a Tualatin processzor miatt is- elsősorban a közép- és alsókategóriás számítógépek alapjául szolgálhatnak majd.

Egyes hírek szerint az Intel Tualatin processzorai már a jövő hónapban megjelenhetnek, az 1,26 GHz-es változat 321, az 1,13 GHz-es változat pedig 294 dolláros áron, amely árak július 15-én aztán 294 illetve 268 dollárra esnek. A Tulalatin processzorokból mobil gépekbe készülő változatok is lesznek, ezek 1,13 és 1,06 GHz-es órajellel fognak rendelkezni, áruk pedig 637 illetve 508 dollár lesz darabonként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!