Franczy

Jönnek az új Trident grafikuskártyák

[Digital Silence] A Trident Microsystems cég képviselői a mai napon a Pekingben bejelentették, hogy az InnoVision Multimedia Ltd., a Hightech Information Systems Ltd. (HIS) és a JATON Corporation hamarosan olyan új monitorkártyákat dob majd piacra, melyeken a Trident cég legújabb fejlesztései, a 128 bites Blade XP, valamint a 64 bites Blade T64-es grafikuschipek kapnak majd helyet.

Az említett cégek május közepén indították be a külünböző Trident chipekkel felvértezett új grafikuskártyák sorozatgyártását, így hamarosan a kiskereskedelmi forgalomban is megjelennek majd ezek az új termékek, melyeket egyébként a grafikuskártyák középmezőnyébe sorolnak a fejlesztők. A Trident újgenerációs 3D grafikuschipjei egyébként sokkal inkább kedvező árukról, mintsem óriási teljesítményükről híresek, de az adott piaci szegmensben ez is elég lehet a sikerhez.


"Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy az InnoVision, a HIS és a JATON cégek a mi Blade típusú grafikuschipjeinket választották saját középkategóriás videokártyáik vezérlőjének. Úgy gondolom, hogy ez a bejelentés is azt demonstrálja, hogy a Trident visszatért a személyi számítógépek grafikus eszközeinek piacára, és szerintem a különböző Trident chipes termékek a jövőben kiváló alternatívát jelenthetnek a piacon jelenlevő konkurens termékeknek. A fejlesztéseket továbbra is folytatni kívánjuk, így a piaci verseny a közeljövőben egyre szorosabbá válhat a költséghatékony grafikuschipek piacán" - nyilatkozta Frank Lin, a Trident cég elnök-vezérigazgatója.

A Trident fejlesztőmérnökei a Trident Blade XP chip esetében hét dologra különösen büszkék, melyek a következők: DirectX 7.0 Cubic Mapping támogatás, 256 bites pixelfeldolgozás, 166 MHz-es duál memóriabusz architektúra, AGP4x-es interfész, fejlett video deinterlacing, nagyfelbontású flat panel támogatás és nagyon alacsony áramfelvétel. A Trident szerint ezek a szolgáltatások, illetve funkciók elegendőek lesznek ahhoz, hogy az újgenerációs Trident grafikuschipek a költséghatékony számítógépek piacán óriási sikert arassanak. A Blade XP grafikus magot egyébként integrált chipsetek esetében is használják, az Acer Laboratories (ALi) például nemrégiben jelentette be, hogy új chipseteiben feltűnik majd a Trident új grafikus magja is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #6
    a trident mindig is hires volt arrol hogy lassu de atombiztos... ha az uccso most is bejön szerintem az OEM piac lecsap ra, office hoz uccse kell geforce3.
  • Igo #4
    Nkem az első videókártyám egy Trident 8900-as volt Legalább négy évig volt a gépemben. Persze akkoriban még nem volt ez a "nagy rohanás".
  • kowajano #3
    érdekes lesz :)
  • Tomcat.no1 #2
    Egy régi ismerős! Ez is olyan mint az S3-as, de szrintem kellenek ezek is a piacra...