Csabi

Az Office XP ingyenes riválisai

A Microsoft Office programcsomagok mindig nagyon népszerűek voltak a felhasználók körében. Valószínűleg ez a legújabb XP verzió esetében sem lesz másként. Az Office XP azonban nem tartozik a legolcsóbb szoftverek közé, így sok felhasználó nem engedheti meg magának, hogy megvásárolja. A Microsoft az Office XP teljes verzióját 499 dollárért (150 000 forintért), míg az upgrade verziót 249 dollárért (75 000 forintért) fogja árulni. Néhány cég jóvoltából azonban ingyenes irodai szoftvercsomagokhoz is hozzá lehet jutni.

A Microsoft Office XP legnagyobb riválisai a Sun által kifejlesztett StarOffice 5.2 és a Software602 által készített 602 Pro PC Suite. Ezek az alkalmazások amellett, hogy ingyenesen letölthetők az Internetről szinte minden tekintetben felveszik a versenyt az Office szoftvercsomagokkal.

Ha a StarOffice 5.2-t valaki használni szeretné, akkor egy 80 megabájtos fájlt kell letöltenie a cég weboldaláról. Itt kell megjegyezni, hogy a StarOffice 5.2-nek van egy CD-ROM-on elérhető verziója is, amely mellé a felhasználó egy kezelési útmutatót is kap. Azonban ezért a csomagért 40 dollárt kell fizetni. A StarOffice „tipikus” installációjához 213 megabájt üres helyre van szükség. Az alkalmazások között megtalálható a StarOffice Writer professzionális szövegszerkesztő, a StarOffice Calc táblázatkezelő, a StarOffice Impress prezentációkészítő, a StarOffice Draw grafikus szerkesztőprogram, a StarOffice Base adatbáziskezelő, a StarOffice Mail kommunikációs program és a StarOffice Schedule.

A Software602 által készített 602 Pro PC Suite egyik legnagyobb előnye, hogy a telepítéshez szükséges fájl mérete mindössze 15 megabájt. A StarOffice 5.2-höz képest nem tartalmaz annyi alkalmazást, de így is megtalálható benne egy hatékony szövegszerkesztő, egy táblázatkezelő és egy képszerkesztő program is.

Mindkét ingyenes irodai szoftvercsomag használata egyszerű. Azoknak, akik az Office valamely verzióját használják, még könnyebb dolguk lehet, hiszen a felhasználói felületek és a menük sok mindenben hasonlítanak a Microsoft alkalmazásaira. Mind a StarOffice, mind pedig a 602 Pro PC Suite támogatja a Microsoft Office fájlformátumokat. Így kezelik többek között a doc és az xls kiterjesztésű fájlokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Spy #16
    Fölleg most jelent meg a Easy Office ami Freeware
  • Tocke #14
    Hello, az AbiWord (csak szovegszerkeszto) magyar, ingyenes es elerheto itt: http://honositomuhely.hypermart.net/ism/kat9/egyeb/abiword.html vagy http://www.abisource.com . A Star Office nem is lesz magyar? A Suse Linux 7.1 magyar es tartalmazza... de csak angolul?
  • Laalee #10
    hurá!!!
    otthonra ugyis mindenki azt tesz fel amit akar:) egy cegnek meg megeri hogy ne keljen juliskat kitanitani az egyebb office programok kezelésére, hamar az MS termekre anno kitanitotta.
  • An-Dee #7
    még 1 a 602-t be lehet állítani hgoy a .doc és .xls file-okat hozzon létre, hátránya hogy nincs benne magyar helyesírás ellenörzés ami viszont a ST-ben benne van.
  • An-Dee #6
    mz kiváncsi lennék hány olyan dolgot használsz majd az XP-ben, amit egyéb office csomagok nem tudnak, mert az átlag felhasználó nem használ extra dolgokat.
    StarOffica a StarDivision-é volt és Sun megvette és ebböl lesz majd az openoffice is ami elvilg a ST 6.0 lesz. A 602-ben csak szövegsz, táblázatkezelö, illetve kép manipuláló progi van, de ezen kívül különböző office-net csomagok is találhatók a +pack-ekben pl netsharing.
  • MuERTe #5
    a staroffice nem a sun fejlesztése,hanem megvette és ingyenessé tette.amugy sok tekintetben jobb mint az m$ office.
  • artschi #4
    Az Openoffice is korrekt ráadásul az is ingyé' van
    www.openoffice.org
  • abel_crc #3
    ez kurva jó: kapcsolódó linkek: Microsoft
    Még véletlenül sem írnák oda hogy honnan lehet letölteni, nehogymá valaki véletlenül kipróbálja..