SG.hu

Venezuela és Oroszország betiltotta a Signalt

A blokkolás által érintettek számára a Signal azt ajánlja, hogy kapcsolják be a cenzúrát megkerülő funkcióját.

Venezuelában és Oroszországban blokkolták a Signal szolgáltatást. Az alkalmazás népszerű választás a titkosított üzenetküldés és a kormányzati cenzúrát elkerülni próbáló emberek számára. A betiltás mindkét országban a belső ellenzék elleni fellépés részét képezi. "Tudomásunk van arról, hogy egyes országokban blokkolták a Signalhoz való hozzáférést" - írja a Signal. A vállalat azt javasolja, hogy a felhasználók kapcsolják be a cenzúrát megkerülő funkciót, mely lehetővé teszi, hogy a Signal használható maradjon ezekben az országokban.

Venezuelában a blokkolás az ország vitatott eredményű múlt havi elnökválasztását követi, amely tüntetésekhez és letartóztatásokhoz vezetett. A korábbi megmérettetésekkel ellentétben most nem adták ki a szavazás részletes eredményeit, de eközben az ellenzék nyilvánosságra hozta, hogy országszerte 30 000 elektronikus szavazógép több, mint 80%-ából összegyűjtötték a szavazólapokat, és ezek szerint Maduro több mint 2:1 arányban veszített. A dél-amerikai országok nem ismerik el az eredményt, de Nicolás Maduro elnök ragaszkodik a hatalomhoz. A NetBlocks internetfigyelő szolgáltatás szerint a Signal "több internetszolgáltatónál elérhetetlenné vált" az országban, Maduro elrendelte az X blokkolását is. "Elon Musk kifelé!" mondta Maduro, amikor bejelentette döntését a közösségi hálózat ideiglenes betiltásáról, és azzal vádolta tulajdonosát, hogy a platformot gyűlöletkeltésre használja. Maduro azzal is vádolta a közösségi hálózatot, hogy ellenfelei politikai zavargások szítására használják.

Oroszországban az ukrán hadsereg kurszki betörése miatt alakult ki hasonló helyzet, hogy megakadályozzák a helyi lakosokat abban, hogy videókat, fotókat és híreket osszanak meg a támadásról. Az ország hírközlési szabályozója, a Roszkomnadzor szerint a Signal megsértette a helyi jogszabályokat. Oroszországban az emberek nem regisztrálhatnak új Signal-fiókot VPN használata nélkül, mindemellett a helyi felhasználók pár napja már YouTube-ot sem nagyon nézhetnek. "Tudomásunk van arról, hogy egyesek nem tudnak hozzáférni a YouTube-hoz Oroszországban" - mondta Ciaran Ward, a YouTube szóvivője. "Ez nem a mi oldalunkon felmerülő technikai probléma, és nem a mi intézkedésünk eredménye".

Érdemes kiemelni, hogy a Signalhoz hasonló alkalmazások központosított cenzúrája megvalósíthatatlan. Az egyetlen módszer, amellyel egy kormány ellenőrizni tudja őket, az a szuverén internetszegmensén belül történő teljes leállításuk. Az ukrán kormány például úgy döntött, hogy nem blokkolja a Telegram alkalmazást a háború alatt, annak ellenére, hogy a platform aktívan együttműködik az FSZB-vel, és Oroszország az ukrán állampolgárok befolyásolására használja. Ukrajna ezt a maga javára fordította, kihasználva a Telegram sebezhetőségét, hogy hírszerzési információkat gyűjtsön az orosz katonai tevékenységekről, civilekről és potenciális szabotőrökről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lammaer #7
    Oroszországban total kontroll van, ezt már láttuk a háború kitörésekor is, amikor egy Stop War papírlappal elég volt kiállni egy közterületre és már rabosították is az illetőt pikk pakk.

    Láthatjuk azt is hogy teljességgel ellehetetlenítették az ellenzéki újságírókat, a politikusokat elüldözték, bebörtönözték vagy akár meg is ölték.
    Az internet kontroll alatt áll, próbálják a lakosságot elvágni minden olyan informácforrástl amit nem az állam irányít.

    Lehet hogy egy-egy onnan származó kép valóban ukrán lejárató propaganda, de összességében ez nem változtat azon a tényen hogy oroszországban egy kőkemény elnyomó diktatúra van.
  • igazamvanvagyig #6
    59 ban ukranok voltak (mint a szovjetunio tagja es mellettunk levok olcsobb es gyorsabb volt ,hogy ok jottek) 95%-ban tudatlanok xd
  • Kissssss0 #5
    "De értékelem az orosz rajongó könnyeidet, ezek mindig megmelengetik a szívem! 1956ért és 1849ért még remélem sok orosz és oroszrajongó könnye hullik!"

    te is az a fajta ember vagy akinek a bunyó akkor kezdődőt mikor visszaütöttek neked miután kiprovokáltad, kímélj meg a krokodil könnyeidtől.
  • Ellaberin #4
    off
    Piszkosul nem támogatásként - gyűlölöm a p u t i n féle diktátorokat és cselekedeteiket -, de az Ukrán kényszer sorozás is létezik, sajnos. Azzal pedig tisztában kell lenni, hogy a kényszersorozások akkor történnek, amikor elfogytak a hivatalos katonák és az önkéntesek, illetve ők már kint vannak a fronton. Azzal is tisztában kell lenni, hogy kényszer sorozásnál, nem krumpli pucolásra fognak vinni, hanem a frontra harcolni.

    Én nem tartom undorítónak, hogy valaki is elmenekül a háború elől, hiába a haza; csak egy élete van az embernek, k.rva sokat érsz a poszt-humusz előléptetéseddel meg azzal, ha hősként emlegetnek - pár évig.

    Én a háborúkat tartom undorítónak, mivel a legtöbbje emberi gyarlóságból, vagy annak eltörlésére, hatalom vágyból, vagyoni meggazdagodási indokkal, faji indíttatásból, stb. tör ki. Gyakorlatilag emberi szempontból a valamilyen zsarnokság elleni felkelés eszkalálódása, vagy az "önvédelem" ami megmegyarázható, de az emberi áldozatokra sehol sincs mentség, még akkor sem, ha az "elkerülhetetlen".
    on
  • nlght #2
    Gondolom nem láttál még ilyen videókat eddig?!
    Az M1 híradóban elhiszem, hogy biztos nincs ilyen, pedig tucatjával találsz ilyeneket a neten. Kiugranak a rendőrök a furgonból és "önkénteseket" visznek a háborúba, mert teljesíteni kell kvótákat nekik.
    Képzeld ez még akkor kezdődött kb. 1,5-2 éve amikor még mertek tüntetni a köztereken az orosz fiatalok Putyin ellen. Már akkor erőszakkal sorozták be a letartóztatott férfiakat. Keress rá nyugodtan!
    Ezek a hülyék tényleg azt hitték, hogy az erőszakkal besorozott tüntetők majd erős morált visznek a saját hadseregükbe. De az oroszok nem az eszükről híresek. A 2. VH-s meatwave rohamos doktrinát használják még mindig.

    Az ukrán oldal azért más, amikor szülőhazádat és a családod kell megvédeni azért elég undorító, hogy sokan menekülnek. Nem kell a fronton harcolni. Lehet a logisztikában részt venni, vagy krumplit pucolni és főzni/mosni a katonákra, vagy drónpilótaként segíteni. Képzeld nők is vannak a lövészárkokban önkéntesen! Ha már a hazát kell védeni az orkok ellen, akkor legalább a nők harciláz küszöbét illik megütni egy férfinek!

    De értékelem az orosz rajongó könnyeidet, ezek mindig megmelengetik a szívem! 1956ért és 1849ért még remélem sok orosz és oroszrajongó könnye hullik!
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2024.08.13. 19:52:16
  • gosub #2
    Nem kell minden ukrán propagandát, képaláírást elhinni. Volt már pár dolog részükről aminek az ellenkezője volt az igaz. A mintademokrácia (EU, v. d. Leyen) ukrajnában csupa önként jelentkezőt soroznak be. A Tiszába meg csak úszni járnak a fiatalok és fulladnak bele tucatjával. Az megvan mikor mentőket riasztottak az ukrán sorozókhoz és mindet be is akarták sorozni?
  • nlght #1
    Az oroszoknál olyan a cenzúra, mint a vodka fogyasztása: mindennnapos.

    Annyira jól megy a harc az oroszoknak, hogy erőszakkal kényszerítik egy moszkvai piac munkásait, hogy írják alá a besorozási papírokat. Kiment egy tucat rendőrségi furgon a piacra hogy "önkénteseket" gyűjtsenek be.
    Forrás:
    https://x.com/EuromaidanPR/status/1804206570122743982