SG.hu

Nem törik meg a Pornhub, nem azonosítja felhasználóit

A Pornhub hamarosan további öt amerikai államban blokkolva lesz, mivel a felnőttoldal továbbra is harcol az általa magánéletet sértőnek tartott korhatár-ellenőrzésre vonatkozó törvények ellen, amelyek szerint az internetezőknek igazolványt kell bemutatniuk a pornóhoz való hozzáféréshez.

A felnőttoldal blogbejegyzése szerint a Pornhub látogatóit Indianában, Idahóban, Kansasban, Kentuckyban és Nebraskában július 1-jén "egy videó fogja köszönteni", amelyben Cherie Deville felnőtt szórakoztatóművész szerepel, "aki elmagyarázza, miért kellett meghoznunk azt a nehéz döntést, hogy blokkoljuk a Pornhubhoz való hozzáférésüket". A Pornhub elmagyarázza, hogy - hasonlóan a texasi, utahi, arkansasi, virginiai, montanai, észak-karolinai és mississippi blokkokhoz - az oldal nem hajlandó megfelelni a hamarosan hatályba lépő korhatár-ellenőrzési törvényeknek ezekben az államokban sem, mert szerintük az jelentős kockázatot jelent a felhasználók számára a személyazonosság-lopás, az adathalászat és más károk tekintetében.

A Pornhub érvelése szerint az életkor-ellenőrzési törvények, amelyek megkövetelik a felnőtt oldalak látogatóitól, hogy "magánjellegű információkat adjanak meg a felnőtt oldalaknak az egész interneten", normalizálják a személyazonosításra alkalmas információk szükségtelen közzétételét, figyelmeztetve, hogy "adatvédelmi szempontból ez egy nem jó megközelítés". A szolgáltatás mindazonáltal nem ellenzi a korhatár-ellenőrzést és támogatja az eszközalapú korhatár-ellenőrzést előíró törvényeket, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a felnőtt oldalakhoz, miután hitelesítették személyazonosságukat az eszközükön. Ez "a legjobb és leghatékonyabb megoldás a kiskorúak és a felnőttek védelmére egyaránt" - érvel a Pornhub.

"A felhasználókat csak egyszer, az operációs rendszerükön keresztül kellene ellenőrizni, nem pedig minden egyes korhatár-korlátozott oldalon" - írja a Pornhub blogja, azt állítva, hogy "ez drámaian csökkentené az adatvédelmi kockázatokat, és nagyon egyszerű folyamatot hoz létre a szabályozók számára, amelyet be lehet tartatni". A Pornhub-tulajdonos Aylo szóvivője szerint "sajnos az a mód, ahogyan világszerte számos joghatóság a korhatár-ellenőrzés bevezetését választotta, hatástalan, véletlenszerű és veszélyes". "Minden olyan szabályozás, amely felnőtt oldalak százezreinek előírja, hogy jelentős mennyiségű, rendkívül érzékeny személyes adatot gyűjtsenek, veszélybe sodorja a felhasználók biztonságát" - mondta a szóvivő. "Ráadásul, ahogy a tapasztalatok is mutatják, a megfelelő végrehajtás hiányában a felhasználók egyszerűen a nem megfelelő oldalakat fogják felkeresni, vagy más módszereket találnak e törvények kijátszására.

A Pornhub fő síráma a jelenlegi korhatár-ellenőrzési törvényekkel kapcsolatban az, hogy ezeket a törvényeket nehéz betartatni, és úgy tűnik, hogy minden eddiginél kockázatosabbá teszik egy felnőtt oldal látogatását. "Mivel a korellenőrző szoftverek számára a felhasználóknak rendkívül érzékeny információkat kell átadniuk, ez megnyitja az ajtót az adatvédelmi incidensek sora előtt" - áll a Pornhub blogjában. "Akár jó a szándékuk, akár nem, a kormányok történelmileg nehezen tudják biztonságban tudni ezeket az adatokat. Emellett lehetőséget teremt a bűnözők számára, hogy kihasználják és zsarolják az embereket adathalászkísérletekkel vagy hamis korhitelesítési eljárásokkal, ami sajnálatos és túlságosan is gyakori módszer."

Az elmúlt néhány évben jól dokumentált a személyazonosság-lopás kockázata mind a széles körben használt, mind a kisebb, niche felnőttoldalakon. Több százmillió embert érintettek az olyan népszerű pornólapokon történt adatszivárgások, mint az Adult Friend Finder és a Brazzers, de a hiánypótló és ingyenes oldalak is sebezhetőek, többek között a Luscious fétispornóoldal 2019-es és a MyFreeCams 2021-es betörései révén kollektíven több millióan lettek kitéve támadásoknak. És ezek csak a nagy, címlapokra kerülő jogsértések. 2019-ben a Kaspersky Lab arról számolt be, hogy az online pornófiókok hitelesítő adatait célzó rosszindulatú programok száma 2018-ban több mint kétszeresére nőtt, és a 22 484 pornóoldalt elemző kutatók becslése szerint 93 százalékuk felhasználói adatokat szivárogtatott ki harmadik félnek.

A Pornhub azzal érvel, hogy mivel egyes államok olyan korhatár-ellenőrzési törvényeket fogadtak el, amelyek előírják az azonosítást, "kárt okoztak" azzal, hogy a látogatókat olyan felnőtt oldalakra irányították át, amelyek kevesebb adatvédelemmel és gyengébb biztonsággal rendelkeznek, és nagyobb veszélynek tették ki a felhasználókat. Példaként a Pornhub arról számolt be, hogy Louisiana államban a forgalmuk "körülbelül 80 százalékkal csökkent", miután elfogadták a korhatár-ellenőrzési törvényt. Ez állítólag nemcsak azt mutatja, hogy milyen kevés felhasználó hajlandó személyazonosságot igazolni a népszerű platformjukhoz való hozzáféréshez, hanem azt is, hogy a felhasználók "nagyon könnyen" egyszerűen átmennek olyan "kalóz, illegális vagy más, nem megfelelő oldalakra, amelyek nem kérik a látogatókat az életkoruk ellenőrzésére".

A Pornhub továbbra is azzal érvel, hogy a Louisianához hasonló törvényeket elfogadó államok nem tudják hatékonyan betartatni a törvényeket, és egyszerűen arra késztetik a felhasználókat, hogy kockázatosabb döntéseket hozzanak a pornóhoz való hozzáférés során. "A louisianai törvény és a további, ezt lemásoló állami szintű törvények nem rendelkeznek szabályozóval, csak polgári jogi felelősséggel, ami hibás végrehajtási rendszert eredményez, és gyakorlatilag a platformüzemeltetők nyakába varrja a megfelelés felelősségét" - olvasható a Pornhub blogjában. A világ egyik legnépszerűbb felnőtt platformjaként a Pornhub minden bizonnyal a végrehajtás célkeresztjébe kerülne bármilyen probléma esetén, míg a kisebb, talán biztonsági kockázatokkal sújtott és az azonosítók ellenőrzésére nem ösztönző felnőtt oldalakat nem korlátoznák, szól a gondolatmenet.

Az Aylo szóvivője megosztotta a Similarweb 2023-mas adatait, amelyek azt mutatják, hogy a virginiai korhatár-ellenőrzési törvényeknek megfelelő oldalak, köztük a Pornhub és az xHamster jelentős forgalmat veszítettek, míg hét, a törvényeknek nem megfelelő oldal forgalma jelentősen megugrott. Hasonló tendenciákat figyeltek meg a Google Trends adatai Utah és Mississippi államban, míg a piaci részesedések látszólag nagyrészt megmaradtak Kaliforniában, egy olyan államban, ahol még nem ellenőrzik a személyazonossági okmányokat a felnőtt oldalak eléréséhez. "A legtöbb oldal sajnos nem tesz" kiterjedt bizalmi és biztonsági "intézkedéseket a közösség védelme érdekében" - érvel a Pornhub. "Ezek a törvények nemcsak a kiskorúak védelmében vallottak kudarcot, hanem további károkat okoztak azzal, hogy a forgalmat olyan oldalakra terelték, ahol kevés vagy nulla bizalmi és biztonsági intézkedés van".

Ezzel szemben az eszközalapú korellenőrzés "drámaian csökkentené az adatvédelmi kockázatokat, és nagyon egyszerű folyamatot hoz létre a szabályozók számára a betartatáshoz" - áll a Pornhub blogjában. Emellett "megakadályozná, hogy a gyermekek hozzáférjenek a kiskorúak számára káros anyagokhoz", vagy legalábbis feltehetően blokkolná a kiskorúak hozzáférését a saját eszközeiken.

A Pornhub hónapok óta az eszközalapú megoldások mellett érvel, miközben egyre kiterjedtebben blokkolja a hozzáférést az Egyesült Államokban, adatvédelmi és biztonsági kockázatokra, valamint a szólás jogellenes korlátozására hivatkozva. Eddig azonban úgy tűnik, hogy a legtöbb állam alapértelmezés szerint igazolványt követel meg, amikor korhatár-ellenőrzési törvényeket fogad el. Az Aylo szóvivője nem kívánt nyilatkozni arról, hogy tudomásuk szerint bármelyik állam fontolgatja-e az eszközalapú korellenőrzésre való áttérést. "A felhasználóink biztonsága az elsődleges szempontunk", és "mindig betartjuk a törvényt, de reméljük, hogy a kormányok világszerte olyan törvényeket fognak bevezetni, amelyek valóban védik a felhasználók biztonságát és védelmét". A Pornhub blogja arra buzdítja a látogatókat, hogy gyakoroljanak nyomást a szabályozókra az eszközalapú ellenőrzés elfogadása érdekében.

A Pornhub blogja megjegyzi, hogy az eszközalapú ellenőrzéshez "a gyártók és az operációs rendszerek szolgáltatóinak együttműködésére" lenne szükség, ami az egyik oka lehet annak, hogy a jogalkotók - akik egyébként gyorsan lépnek a kiskorúak felnőtt tartalmakhoz való hozzáférésének megakadályozására - nem voltak hajlandóak megfontolni ezt a lehetőséget. Az Aylo szóvivője szerint "számos eszköz már most is kínál ingyenes és könnyen használható szülői felügyeleti funkciókat, amelyek megakadályozhatják, hogy a gyerekek felnőtt tartalmakhoz férjenek hozzá anélkül, hogy kockáztatnák az érzékeny felhasználói adatok felfedését".

Más tisztviselők talán egyetértenek Ken Paxton texasi főállamügyésszel abban, hogy a jelenlegi korhatár-ellenőrzési törvények az állítólagos károk ellenére ésszerűek. Paxton márciusban csatát nyert a Pornhub ellen, és egy olyan ítéletnek örülhet, amely szerint a jelenlegi korhatár-ellenőrzési törvények nem ütköznek az első alkotmánymódosításba, mivel "a korhatár-ellenőrzési követelmény racionálisan kapcsolódik a kormány azon jogos érdekéhez, hogy megakadályozza a kiskorúak pornográfiához való hozzáférését". Mindazonáltal a Pornhub nem mutatja jelét annak, hogy meghátrálna az államokkal vívott csatában, és ragaszkodik ahhoz, hogy "tudjuk, hogy a szexmunka és a szexuális önkifejezés normalizálása nehéz harc, de meg lehet csinálni".

Az nem világos, hogy a Pornhub bevételeit befolyásolták-e a blokkok. Bár a felnőttoldal legalább egy államban jelentős forgalomcsökkenésről számolt be, a Statista februári adatai szerint a Pornhub még mindig a legnépszerűbb felnőtt tartalomforrás a világon, és valószínűleg rendelkezik a szükséges erőforrásokkal ahhoz, hogy folytassa a harcot. "Szilárdan hiszünk abban, hogy az életkor ellenőrzés ha jól csinálják, biztonságosabbá teheti az internetet mindenki számára" - olvasható a Pornhub blogjában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CommieSlayer #19
    "Megis hogyan ertekeli fel azokat a reszvenyeket?"
    Leírtam. ESG score alapján is súlyozzák, hogy miből mennyit vesznek. Csavargasd még egy kicsit a szavakat, hátha kijön, hogy nem is azt mondtam, amit mondtam.

    "fenntarthato mukodes"
    Ja hogy te elhiszed, hogy minden arról szól, amit a neve jelent. Elég felszínes életszemlélet a tiéd. Az ESG based policy az a fenntartható működés ellentéte.

    "Es meg mindig a BlackRocknal vagy leragadva."
    Valamiért nagyon fáj ez neked. Igen a Blackrock egy emberiség ellenes, alávaló cég, amit fel kellene számolni az összes őt támogató állami szervvel együtt.
  • manypet #18
    "Siman csak tamogatjak a fenntarthato mukodest."
    Azaz:

    - Feminista rendszer, női előjogokkal, férfiak non-stop démonizálásával, "gyilkolj fehér férfiakat" kampánnyal, stb.
    - Pride nap helyett mára már pride hónap, gyerekek számára kötelezően előírt "érzékenyítő tréningekkel", lehetőleg már óvodás kortól, gyerekek számára engedélyezendő nemváltó műtétek, meg szülőktől elszakított gyerekek.
    - A bevándorlás aktív támogatása, természetesen csak a fehér országokba (muszlim országok megtehetik gond nélkül, hogy ne engedjék be a "menekülteket").
    - Médiában folyamatosan sulykolt kampányok, filmekben erőltetett kvótanők, kvóta-feketék, kvóta-melegek, kvóta-traszneműek, néger viking istenek, meg 50 kilós leszbikus csajok, akik 120 kilós kigyúrt küzdősportolókat rugdosnak ketté fél pillanat alatt.
    - Családellenes kampányok, szingliség erőltetése, apaság démonizálása.
    - Szocialista és kommunista elvek támogatása, a kapitalizmus szándékos félremagyarázása és démonizálása. Feltétel nélküli alapjövedelem erőltetése.
    - Szólásszabadság és véleményszabadság sárba tiprása, véleményüket kimondó emberek ellehetetlenítése.
    - Aktívan erőltetett veganizmus, túltolt állatvédelem.
    - Aktívan támogatott abortusz, mostanra már a várandósság 9. hónapjában is.
    - Klímahiszti, folyamatos hazudozás a klímaváltozás okáról, CO2 kvóták miatt tönkre vágott nyugati gazdaság.
    - Balos ideológiájú bűnözők (pl. antifa, blm) szabadon engedése súlyos testi sértések és szándékos gyújtogatás után is, míg ellentétes vagy semleges nézetű emberek sok éves meghurcolása avagy bebörtönzése pusztán a véleményük miatt.
    - Totális kontroll az emberek felett, minden pillanatuk rögzítése, adataiknak korlátlan felhasználása, véleményük folyamatos formálása, modern kori tömegmanipuláció minden területen.

    Legközelebb szólj már, hogy a fentieknek az új neve: "FENNTARTHATÓSÁG".
    Csak mert nemrég még nácizmusnak, kommunizmusnak meg fasizmusnak tudtuk be az ilyen módon működő társadalmakat. Köszi!
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2024.06.25. 22:32:33
  • Sequoyah #17
    Megis hogyan ertekeli fel azokat a reszvenyeket? Egyetlen modon tehetik ezt meg, megpedig ha tobbet vasarolnak belole. De tobbet abbol vasarolnak, amit a kliensek igenyelnek. Peldaul az en S&P500 ETF-embe biztos nem raknak semmilyen reszvenyt csak mert ok ugy ereznek.

    Amugy pedig nem erdekli oket semmifele "balos" politika. Siman csak tamogatjak a fenntarthato mukodest. Persze nehany szelsojobbos nagyon felhaborodik rajta hogy nem egetjuk le a bolygonkat, de egy hosszutavu befektetesnek ez is resze kell hogy legyen.

    "És a feléből hány százalék az, aki érvényesíti?"
    Nem tudom, de ha a % alacsony akkor mi van? A legtobb ember akkor sem szavaz, ha kozvetlenul birtokolja egy vallalat reszvenyeit, es sehol sem a BlackRock hibaja.

    Es meg mindig a BlackRocknal vagy leragadva. Eredetileg a BlackStone volt kritizalva az erosen kartekony tevekenyseguk miatt. Te valamikor osszekeverted a kettot, es csak azert se javitod a hibadat, hanem keresed az urugyeket hogy a masik ceget hibaztasd:) Pedig a BlackRock sehol sincs a legkartekonyabb vallalatok listajan.
  • CommieSlayer #16
    "Kb a portfoliojuk fele eseten ervenyesiteni lehet a tulajdonosok szavazati jogat"
    És a feléből hány százalék az, aki érvényesíti?

    A Blackrock további piacformáló eszköze az ESG score és az Aladdin platform, amit ő maga is és más befektető cégek is használnak portfólió manage-elésre. Ez a platform felértékeli a balos/globalista politikát folytató cégek részvényeit és leértékeli azokat, akik nem hirdetnek balos politikát. Megérheti pl nőkkel/melegekkel/négerekkel telerakni a cégedet vagy a termékeidet, ha ettől magas ESG score-od lesz és jobban veszik a részvényeidet.

    A Blackrock-nak amúgy is kismillió közös projectje van az amerikai állammal. Nem nagyon lehet ezeket elbagatellizálni.
  • Sequoyah #15
    Kb a portfoliojuk fele eseten ervenyesiteni lehet a tulajdonosok szavazati jogat, es ezt a kort folyamatosan terjesztik ki. A kliens donthet ugy hogy maga szavaz, vagy a portfolio managerre bizza, vagy nem szavaz egyaltalan.

    Egyebkent nem nagyon kritizaljak oket, nem igazan van ra pelda hogy egy tozsdei ceg mukodeset erdemben befolyasolta volna hogy a BlackRock hogyan szavaz. A problema a private equitikkel van, peldaul a BlackStone-nal, amit a BlackRockkal osszekevertel. Ok vannak most kereszttuz alatt, az etikatlan is immoralis tetteik miatt, amik miatt sokszor sikeres vallalatok mennek tonkre, es az ott dolgozok szegenyednek.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2024.06.25. 17:38:46
  • Tetsuo #14
    Hát ezaz és pont ők sulykolják a holokausztot.
  • CommieSlayer #13
    És szerinted ki birtokolja a részvényesi szavazati jogokat, az ETF tulajdonos, vagy az alapkezelő? Te hányszor szavaztál az ETF-en keresztül birtokolt cégek dolgairól? :)
  • Sequoyah #12
    A BlackRock ETF-eket arul. Ami azt jelenti, hogy az OSSZES reszvenybol vesznek, a meretuk aranyaban, es ujracsomagolva tovabbadjak oket.
    Nem a BlackRocknak van tulajdona az osszes tozsdei cegben, hanem peldaul nekem, aki BlackRock altal csomagolt ETF-et vesz, es ezaltal egy diverzifikalt reszvenycsomagot ami a teljes S&P500-at lefedi. Ez nem hipotetikus, hanem nekem tenyleg van ilyen ETF-em, amit a BlackRockon keresztul vettem.

    Az a 8trillio dollarnyi befektetes nem BlackRocke, hanem egy csomo nyugdijase es kis es nagybefektetoe.

    Szerintem a BlackStone-al kevered, ami egy private equity firm. Ok azok akik a szart keverik, es kisbefektetok kozelebe se mehetnek. Ok viszont ~150milliardot iranyitanak, nem 8trilliardot.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2024.06.24. 21:04:21
  • jozsi031 #11
    Ezt a rengeteg barom határozatokat kiötlő egyedeket kéne lenullázni.
  • manypet #10
    "Ennél már az is hasznosabb lenne, ha neurológiai és pszichiátriai digitális igazolásokat kéne feltöltögetni az oldalaknak, hogy egy adott tartalom megnézése után nem leszel tömeggyilkos meg nem kapsz epilepsziás rohamot."

    Ne aggódj, eljön az az idő is.
    Régen még a szocdemek is azt akarták, hogy legyen 1-2%os adó, amiből a valóban szegények támogatva lennének. Ma 50% körüli adót fizet a legtöbb ország állampolgára a "szolidaritásra" hivatkozva, és még mindig nem elég, most is harcolnak a komcsik az alapjövedelemért. Régen azon agyaltunk, hogy a prideot engedjük-e az utcán, most meg nyugaton az óvodás gyerekedet ha nem rakod be egy érzékenyítő tréningre, elvehetik tőled. Régen a feminizmus szavazati jogot akart a nőknek - persze cserében hadkötelezettséget már nem. Most női kvóták vannak több országban, nőknek korai nyugdíj jórészt a férfiak járulékából, nőknek/lányoknak többlet pontok egyetemen, stb. Régen azt akarták, hogy a saját weboldaladra rakj egy értesítőt, hogy tudja a látogató, hogy mit néz, ha belép. Most már azon megy a harc, hogy a látogatód személyes adatait tárold és oszd meg a hatalmon lévőkkel.

    A baloldal soha nem áll meg. Ha egyszer is hatalmat adsz az egyik embernek a másik felett, az a hatalmát folyamatosan növelni akarja majd. És ehhez természetesen a már addig megkapott hatalmát fel fogja használni. Ha egyszer is engeded, hogy az egyik ember megsértse a másik ember alapvető jogait, akkor onnantól nincs megállás. A kommunizmus, azaz a totális állam kiépítése csak idő kérdése.
    Utoljára szerkesztette: manypet, 2024.06.24. 12:59:36