SG.hu

A pakisztáni kormány kikapcsoltatja az adócsalók mobiltelefonját

Pakisztán kötelezte az ország távközlési cégeit, hogy tiltsák le azokat a SIM-kártyákat, amelyek adócsalókhoz tartoznak.

A helyi kormány meglepő lépést tett: megneveztek több mint 506 000 olyan állampolgárt, akik a helyi hatóságok szerint nem fizettek adót. Listát készítettek róluk, amiben szerepelnek a SIM-kártyákhoz tartozó telefonszámaik, és azt is elrendelték, hogy ezeket a SIM-kártyákat a távközlési cégek tiltsák le, amíg adóügyeik nem rendeződnek. A polgárok listája az interneten egy 8737 oldalas PDF-ben nyilvánosan elérhető.

Az ország távközlési hatóságának és minden helyi szolgáltatónak gondoskodnia kell a felsorolt SIM-kártyák blokkolásáról. A Muhammad Aurangzeb pénzügyminiszter által beterjesztett nemzeti költségvetésben az is benne van, hogy a szolgáltatókra százmillió rúpia (358 000 dollár) bírságot szabnak ki, ha nem blokkolják a gyaníthatóan "nem adózók" SIM-kártyáit. A költségvetés egy olyan rendelkezést is tartalmaz, amely a mobiltelefonok használatára kivetett adót 15 százalékról 75 százalékra emeli azok esetében, akik nem hozták rendbe ügyeiket.

A költségvetés egy másik kezdeményezése a kormányzati működés fokozottabb digitalizálására szólít fel - részben az adóbehajtási képesség javítása érdekében. Az adóbevallást elmulasztók elleni fellépést az a törekvés motiválja, hogy növeljék a pakisztáni kormányhoz befolyó bevételt. A nemzetnek nagy adósságai vannak a Nemzetközi Valutaalap felé, amely olyan reformokat szorgalmaz, amelyek a szervezet szerint stabilizálják a gazdaságot és ösztönzik a növekedést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #2
    Ja mert gondolom Pakisztánban tuti nem lehet fals személyekhez kötött kártyás telefonokat szerezni... :)