JohnnyCage

Ismét hibás akkumulátorokat találtak a Dell notebookjaiban

[CNet] Potenciális hibaforrásra bukkantak a Dell Inspiron 5000 és 5000(e) laptopjaiban. Akárcsak a tavalyi eset során, a mostani esetben is az akkumulátorok a bűnösek. A hivatalos közlemény szerint mintegy 284 ezer Inspiron-akkuról derült ki, hogy tüzet okozhatnak.

A CNET News.com információi szerint tervezési hiba következtében hibás akkumulátorok kerültek a Dell Inspiron 5000 és 5000(e) hordozható számítógépeibe. A probléma a Dell elmondása szerint az akkumulátorok burkolatában van, és ha valamilyen okból előtérbe kerül, az akkumulátor rövidzár következtében túlhevül és felgyullad, kigyújtva akár az egész notebookot, valamint annak környezetét.

A Panasonic márkájú akkumulátorok ezidáig egy esetben okozták Inspiron notebook kigyulladását, de a számítógépeket gyártó Dell úgy döntött visszahívja és kicseréli az erőforrásokat. A hibás akkumulátort tartalmazó modellek 2000. január és 2001. március között kerültek forgalomba, de az időszakban eladott Inspiron 5000 notebookoknak csak egy része készült ilyen akkumulátorral.

Az akkumulátorok visszahívása komoly kellemetlenséget okoz a világ legnagyobb számítógépgyártójának, amely a mostani 284 ezer darabos cserén kívül 27000 darab akkut már a tavalyi év végén ki kellett, hogy cseréljen más Dell notebookokban. A társaság ráadásul éppen kiemelkedő megbízhatóságával büszkélkedik, és számos vásárlói elégedettséget vizsgáló tanulmányban az első helyen végzett, és az immár második akkumulátor-visszahívás sokat ronthat a cég népszerűségi indexén.

A tavaly októberben akkumulátorcserére kényszerült Dell Latitude notebookok az üzleti felhasználóknak készültek, a mostani Inspiron modellek pedig az üzleti és otthoni felhasználóknak egyaránt. A Dell az elmúlt két évben több már problémát is felfedezett számítógépeiben. Februárban kiderült, hogy az Optiplex GX200 típusú vállalati gépek nVidia videóchipje összeakad a gép alaplapjával. Tavaly márciusban 1999-es Latitude és Inspiron notebookok ezreiben találtak hibás memóriát, amelyeket a társaság ingyen kicserélt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #2
    Ja. Nem értem, miért nem fektetnek nagyobb figyelmet az akkumulátork fejlesztésére. A procik naponta fejlődnek 100 generációt, míg az aksik még mindig ott tartanak, hogy 3 óra múlva már pittyeg az 'Aksi lemerült' felirat. A Dell pedig jobban tenné, ha egy kicsit odafigyelne, mert egy ilyen apró hiba milliós kieséseket okozhat (dollárban).