SG.hu

Az EU fogyasztóvédelemmel kapcsolatos információkérést küldött az Amazonnak

Az Európai Bizottság információkérés céljából megkeresést küldött az Amazon online kereskedelmi platformnak, felkérve az óriáscéget, hogy adjon további tájékoztatást arról, hogy milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére.

Az óriásvállalatnak december 6-ig kell a kért információkat a bizottság rendelkezésére bocsátania. Az Amazon válaszainak értékelése alapján a testület mérlegelni fogja a következő lépéseket. A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért. Amennyiben a vállalat nem válaszol a megkeresésre időben, a testület dönthet úgy, hogy határozatban kéri a tájékoztatást. Ebben az esetben a határidőre történő válaszadás elmulasztása bírság kiszabását vonhatja maga után - hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság.

Az EU az elmúlt hetekben hasonló információkérést küldött az X, a Meta, és a TikTok közösségi felületeknek a dezinformációs tartalmak, illetve az AliExpress online kereskedelmi platformnak illegális termékek kezelésével kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!