SG.hu

Vállalkozásokat céloz a ChatGPT Enterprise

Az OpenAI bemutatta a vállalkozások számára készült ChatGPT Enterprise-t, mely reményei szerint a cégek nélkülözhetetlen eszközévé válik. A céges MI-asszisztens korlátlan hozzáférést kínál a GPT-4-hez nagyobb sebességgel, kibővített kontextusablakokat tartalmaz a hosszabb szövegek feldolgozásához, továbbá titkosítást, vállalati szintű biztonságot és adatvédelmet, valamint csoportos fiókkezelési funkciókat építettek bele.

Az alig kilenc hónapja indult ChatGPT sikerére építve a népszerű chatbot vállalati változata kibővített képességekkel érkezik. Előnyei között szerepel a 32 000 tokenes kontextusablak, ami azt jelenti, hogy egyszerre több szöveget képes feldolgozni vagy hosszabb beszélgetéseket tud folytatni. A tokenek egy szó töredékei, 32 000 token nagyjából 24 000 szónak felel meg. Jelenleg a ChatGPT a GPT-4 modellt használva a ChatGPT Plus felhasználók számára legfeljebb 8000 tokenre van korlátozva. Még fontosabb, hogy nincs rajta használati korlátozás, a vállalati ügyfelek korlátlan számú GPT-4 lekérdezéshez férhetnek hozzá gyorsabb sebességgel.

Mivel a ChatGPT teljes adatfeldolgozása a felhőben (az OpenAI szerverein) történik, a ChatGPT Enterprise-t úgy tervezték, hogy megfeleljen az üzleti ügyfelek magas szintű biztonsági igényeinek is. Az adatok AES 256-os titkosítással kódolva vannak az OpenAI szerverein tárolva, és ezeket a vállalati adatokat nem használják fel az OpenAI modellek képzéséhez. A ChatGPT ingyenes és Plus változatában ez nem így van, kivéve ha a beszélgetési előzmények ki vannak kapcsolva. A vállalati biztonság hívei számára potenciális győzelem, hogy a ChatGPT Enterprise SOC 2 (System and Organization Controls 2) tanúsítványt kapott, amely az American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) által meghatározott keretrendszer a vállalat ügyféladatok kezelésére szolgáló ellenőrzések auditálására, hogy azok megfeleljenek a biztonsági, rendelkezésre állási, feldolgozási, integritási és adatvédelmi előírásoknak.

A szolgáltatás egy új admin-konzolt is tartalmaz, amely lehetővé teszi a tagok csoportos kezelését, a domain-ellenőrzést és az egyszeri bejelentkezést (SSO). A ChatGPT-t már a legnagyobb 500 vállalat több mint 80 százalékánál használják, állítja az OpenAI a regisztrált e-mail címek domainjeinek elemzése alapján. A cég olyan korai alkalmazókat sorol fel, mint a The Estée Lauder Companies vagy a PwC, akik már használják a ChatGPT Enterprise-t "a világosabb kommunikáció kialakítására, a kódolási feladatok felgyorsítására, az összetett üzleti kérdésekre adott válaszok gyors feltárására és a kreatív munka segítésére". Az OpenAI promóciós blogja idéz egy vállalati vezetőt, aki szerint "a ChatGPT Enterprise átlagosan napi egy órával csökkentette a kutatásra fordított időt, növelve ezzel a csapatunkban dolgozók termelékenységét. Ez egy hatékony eszköz, amely felgyorsította a hipotézisek tesztelését és a belső rendszereink fejlesztését".


Az alkalmazástól függ a ChatGPT hasznossága, de vajon a ChatGPT-hez hasonló MI-asszisztensek lesz az új szövegszerkesztő vagy táblázatkezelő - egy olyan alapvető szoftvereszköz, amely nélkülözhetetlenné válik, és végül magától értetődőnek, üzleti szükségletnek számít majd? Andrej Karpathy, az OpenAI munkatársa és mesterséges intelligencia kutatója szerint igen. Az X-en (Twitteren) Karpathy a következőt posztolta: "A termelékenység javítása akkora, hogy a cégeknek alapvető munkaeszközként kellene gondolkodniuk róla, mint egy újfajta táblázatkezelőről."

Míg az olyan nagy nyelvi modellek, mint a GPT-4, közismerten kitalálnak dolgokat, ami korlátozottá teszi a referenciaként való hasznosságukat, addig a modell elemzés, magyarázat, összefoglalás terén kifejezetten erős. A vállalati ChatGPT-felhasználók körében valószínűleg a tények vagy adatok kontextusban történő felhasználása lesz a fontos. A Microsoft már kínál hasonló vállalati chatbot funkciókat a Bing Chat Enterprise-ban, amely szintén a GPT-4-en és más, az OpenAI-tól licencelt technológián alapul. Az OpenAI még nem jelentette be nyilvánosan, hogy a ChatGPT Enterprise mennyibe fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Magyaran az adatszivargasok elkerulesere levalasztottak a ceges elofizeteseket a sajat ceges homokozojukba es becsszora megigerik, hogy az igy osszeszedett ceges titkokat nem fogjak a szoftver tovabbfejlesztese soran felhasznalni. Es ezt most el kellene hinnie a cegeknek es onkent csatlakozni?