SG.hu

Musk máris perrel fenyegeti a Metát a Twitter-klónja miatt

Nagyon betalált az Instagram új Threads applikációja, kevesebb, mint 24 óra alatt 30 millió ember regisztrált rá.

A szerda este indult alkalmazást rengetegen töltik le, jelenleg ez a legnépszerűbb ingyenes szoftver a mobilos áruházakban. Persze a Threadsből még mindig sok minden hiányzik, például nem lehet Threads fiókot törölni az Instagram-fiók törlése nélkül. Nincsenek benne privát üzenetek, hiányoznak belőle üzenetrendezési lehetőségek, nem lehet azokat beágyazni stb., Mindazonáltal az indulási számok ígéretes kezdetet jeleznek a Meta új Twitter-versenytársának, most már csak azt kell megnézni, hogy az emberek kitartanak-e mellette. A sikerre Elon Musk is felfigyelt, és a Twitter utódvállalata, az X Corp. a szellemi tulajdonjogok állítólagos megsértése miatt perrel fenyegette meg a Metát. Musk ügyvédje, Alex Spiro az X Corp. nevében levelet írt Zuckerbergnek, a Meta vezérigazgatójának, amiben Spiro azt állítja, hogy a volt Twitter-alkalmazottak segítették a szoftver fejlesztését. "A verseny rendben van, a csalás nem" - tweetelte Musk a levélről.


Spiro a levelében arra panaszkodik, hogy a Meta felvett néhányat azon sokaságból, akiket elbocsátottak vagy felmondtak a Twitternél azután, hogy Musk megvásárolta a céget nyolc hónappal ezelőtt. "A nemrég elindított 'Threads' alkalmazásukkal kapcsolatos legújabb jelentések alapján a Twitter komolyan aggódik amiatt, hogy a Meta Platforms szisztematikusan, szándékosan és jogellenesen eltulajdonította a Twitter üzleti titkait és más szellemi tulajdonát. Az elmúlt évben a Meta több tucat volt Twitter-alkalmazottat vett fel. Ezek az alkalmazottak hozzáférhettek és továbbra is hozzáférnek a Twitter üzleti titkaihoz és más, rendkívül bizalmas információkhoz" - írta Spiro a Zuckerbergnek címzett levélben. Állítása szerint a dolgozók "folyamatos kötelezettségekkel tartoznak a Twitternek", és sokan "helytelenül őrizték meg a Twitter dokumentumait és elektronikus eszközeit".


Musk 2022 október végi hatalomátvétele óta 7500-ról mintegy 1500-ra csökkentette a Twitter alkalmazotti létszámát. A Twittert volt alkalmazottak perlik a ki nem fizetett végkielégítések és bónuszok miatt. Spiro levelében azt állítja, hogy a Meta megbízta a Twitter volt "alkalmazottait, hogy néhány hónap alatt fejlesszék ki a Meta Threads nevű alkalmazást azzal a konkrét szándékkal, hogy a konkurens alkalmazás fejlesztésének felgyorsítása érdekében használják fel a Twitter üzleti titkait és egyéb szellemi tulajdonát, megsértve ezzel mind az állami és szövetségi törvényeket, mind pedig az említett alkalmazottak Twitterrel szemben fennálló kötelezettségeit".

Spiro levele nem közölte, hogy állítólag mely volt Twitter-alkalmazottak dolgoznak a Threads-en, és azt sem, hogy a Meta állítólag milyen szellemi tulajdont használ fel. Figyelmeztetett, hogy a Twitter "további értesítés nélkül polgári jogi jogorvoslatot és végzéseket is kérhet, hogy megakadályozza szellemi tulajdonának további megtartását, nyilvánosságra hozatalát vagy felhasználását a Meta által".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BladeW #6
    globális elit = tudjukkik
  • ENVE #5
    "Ha kovetnek a tobbseg elvarasait, akkor reszesei lehetnenek. De gyakorlatilag kiirtak magukat onnan. Musk pl. kepes volt azt valaszolni a google egyik alapitojanak, aki kifejtette, hogy az emberiseg megmaradasa miatt aggodni fajvedo (speciesist), hogy akkor o ezek szerint az. A mai globalis tarsadalomban teljesen elfogadhatatlan modon viselkedik es nem erti a 4. ipari forradalom lenyeget, ami a nagytokesek szamara vegre lehetove teszi a munkasosztaly, azaz a kozemberek kivezeteset a termelesbol es a tarsadalombol. A faraok ota nem tudott uralkodo osztaly az alsobb retegek nelkul boldogulni, de a technologia fejlodese vegre lehetove teszi ezt, ezert ugyanugy ki lehet vezetni az alsobb nepretegeket (a 99.99%-ot), mint ahogy az elso ipari forradalom soran kivezettek az igavono lovakat."

    Ez olyan szép mese, de erre régen megoldást kínált a nagy és gonosz Bill Gates. Nyilván az nem fér bele a konteos elmédbe, így ignoráltad, és valszeg nem is tudsz róla. ;D

    Szóval globális elit = olyan gazdagok, akik neked nem tetsző dolgokat csinálnak. Olyan gazdagok, akik szerinted neked tetsző dolgokat csinálnak = nem globális elit. Kikezdhetlen logika
  • dyra #4
    Tul van lihegve. 50 millió ember? Egy hét alatt? Na bumm. Leül a hype oszt szevasz.
  • kvp #3
    "gondolom ennekl az adózást nem szerető, dúsgazdag Elon Musk, és adózni úgy szinten nem szerető Trump pl. nem a része."

    Ha kovetnek a tobbseg elvarasait, akkor reszesei lehetnenek. De gyakorlatilag kiirtak magukat onnan. Musk pl. kepes volt azt valaszolni a google egyik alapitojanak, aki kifejtette, hogy az emberiseg megmaradasa miatt aggodni fajvedo (speciesist), hogy akkor o ezek szerint az. A mai globalis tarsadalomban teljesen elfogadhatatlan modon viselkedik es nem erti a 4. ipari forradalom lenyeget, ami a nagytokesek szamara vegre lehetove teszi a munkasosztaly, azaz a kozemberek kivezeteset a termelesbol es a tarsadalombol. A faraok ota nem tudott uralkodo osztaly az alsobb retegek nelkul boldogulni, de a technologia fejlodese vegre lehetove teszi ezt, ezert ugyanugy ki lehet vezetni az alsobb nepretegeket (a 99.99%-ot), mint ahogy az elso ipari forradalom soran kivezettek az igavono lovakat. Ez a ket fent emlitett szemelynek valamiert nem tetszik es ezzel a populista viselkedessel veglegesen kiirtak magukat az elitbol. Nem ertik meg, hogy a lakossag nagyresze sem tamogatja a sajat megmaradasat, hanem egy rasszista feherektol es meg rasszistabb munkasoktol mentes tarsadalom letrehozasat tamogatjak. Meg akkor is ha ehhez onkentesen ki kell halniuk. 10-bol 9 nyugati fiatal a bolygo megmenteset fontosabbnak tartja, mint az emberiseget es nem szeretnenek hallani kompromisszumos megoldasrol sem. Ebben a vilagban a magyar lakossag nem globalista resze mar akkor szerencses lesz, ha szogesdrottal es fallal korulvett rezervatumkent meghagynak minket, bar ehhez a terulet tul elonyos es a lakossag eleg jelentos resze (kb. 15-20%) globalista.

    A legtobb woke ember egyebkent mar valtott, egymas utan zarjak le a twitter account-jaikat es mennek at a threads-re. Az osszes globalis ceg es barki akinek fontos az ESG pontszama ugyancsak valtott mar. A twitteren nemsokara mar csak a szelsojobb marad, tehat mindenki aki nem globalista. Ez mar onmagaban eleg indok lesz a platform kizarasara. Eleg egyertelmu, hogy aki nem engedelmeskedik a toke szerinti tobbseg elvasarasainak, azt elobb-utobb eltiporjak, legyen az kisember vagy milliardos. Ez az EU-s parlament altal is tamogatott stakeholder demokracia alapelve, azaz egy dollar vagy euro = 1 szavazat. Mindenkinek pontosan annyi beleszolasa van a vilag dolgaiba amennyi tokeje. Ezzel az elvvel nehez vitatkozni, mert a globalis kapitalizmus egyik alappillere.
  • ENVE #2
    "globális elit" , és gondolom ennekl az adózást nem szerető, dúsgazdag Elon Musk, és adózni úgy szinten nem szerető Trump pl. nem a része. :D "elvárt módon cenzúrázott" = emberként kell viselkedni
  • kvp #1
    A threads az ami a twitter volt amig Musk meg nem vette. Globalista, woke es az elvart modon cenzurazott/manipulalt. Viszont a globalis elitnek es minden tamogatojuknak pontosan erre van szuksege. Ok voltak a twitter fo felhasznaloi es most vegre egy kozos platformon lehet a facebook/instagam/threads tartalmuk, tehat a tiktok kivetelevel minden kozossegi tartalom, ami nagymertekben leegyszerusiti a tartalomgeneralast es a velemenyek megfelelo iranyitasat. Az, hogy a facebook-hoz tartozik garantalja azt is, hogy nem fognak leterni az elvart iranyrol.

    ps: Ha mar mindenki fontos valtott, akkor valoszinuleg erdemes lesz eltavolitani a twitter klienseket a kulonbozo mobilos aruhazakbol, esetleg szurni a twitter dns bejegyzeset szolgaltatoi szinten, hogy lassitsak a globalis tarsadalomra karos hangok terjedeset az interneten. Ezzel helyreallna a korabban megszokott eber egyseg a kozossegi mediaban.