SG.hu

Holnap jelenik meg Zuckerberg Twitter klónja

Az Elon Musk kaotikus vezetése miatt elkeseredett Twitter-felhasználók csütörtöktől egy másik milliárdosnál vigasztalódhatnak.

Nemsokára debütál a Meta régóta pletykált mikroblogja, mely az Instagramhoz lesz kötve és a Threads nevet kapja. A szolgáltatás weboldalán egy visszaszámláló óra jelzi, hogy csütörtökön délután kettőtől (világidő szerint, tehát Magyarországon délután négytől) kezdve lesz használható. A Threads alkalmazás az Apple App Store-ban és a Google Play-en is megjelent, ahol "az Instagram szövegalapú társalgási alkalmazásaként" hirdetik. A képernyőképek a Twitterhez hasonló megjelenést mutatnak.

A Play áruház és az App Store egyaránt felsorolja a Threads adathozzáférési kérelmeit. Míg az Android és az iOS lehetővé teszi a felhasználók számára bizonyos megosztások korlátozását, a Threads egyértelműen követi a Meta módszereit. Az alkalmazás mindent használni fog, helymeghatározástól kezdve személyes adatokon át (amelyek között szerepelhet "Név, e-mail cím, felhasználói azonosítók, cím, telefonszám, politikai vagy vallási meggyőződés, szexuális irányultság és egyéb információk") a pénzügyi információkhoz, ahogyan az egészségügyi és fitnesz adatokhoz, üzenetekhez, fényképekhez és videókhoz, sőt hang- vagy hangfelvételekhez is. Szintén hozzáférést kér a fájlokhoz és dokumentumokhoz, a naptári eseményekhez, a névjegyekhez, a webböngészési előzményekhez és az eszközazonosítókhoz.


A Meta Threads alkalmazásából úgy tűnik, hogy a szolgáltatás ingyenes lesz és a Twitterrel ellentétben nem lesz korlátozás arra vonatkozóan, hogy egy felhasználó hány posztot láthat. "A Threads az a hely, ahol a közösségek összejönnek, hogy megvitassanak mindent, a ma fontos témáktól kezdve a holnap trendinek számító témákig" - áll az App Store leírásában. Az elmúlt években több, a Twitterre feltűnően hasonlító alkalmazás is felbukkant - például a Donald Trump-féle Truth Social és a Mastodon. Egy másik hasonló alkalmazás, a Bluesky nemrég "rekord" forgalmat tapasztalt, miután Musk a hétvégén korlátozta a használatot. A Threads lehet azonban a Twitter eddigi legnagyobb fenyegetése.

Mark Zuckerberg már többször kölcsönvette más cégek ötleteit, és azokat működőképessen üzemelteti. A Meta Reels-t széles körben a TikTok másolatának tekintik, míg a Stories a Snapchathez hasonlít. A Meta rendelkezik a Twitterrel való versenyzéshez szükséges erőforrásokkal, és mivel a Threads az Instagram platform része lesz, így nem a nulláról indul, ahogy más leendő riválisoknak kellett. Az Instagramnak több mint kétmilliárd havi aktív felhasználója van - ez majdnem tízszerese a Musk előtti aktív Twitter-felhasználók számának. Tehát a Threads gyorsan háttérbe szoríthatja a Twittert, így Musk üres kézzel és hatalmas adóssággal kell boldoguljon. Esetleg ha nagyon sokat edz, pofánverheti Zuckot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!