Flow

Zajszűrővel ellátott mobiltelefonok

A Globus Wireless Ltd világszabadalmat jegyzett be néhány Cellular Accessories Developement Company által kifejlesztett mobil kommunikációs technológiára és termékre. A fent említett Hamilton központú CADCO vállalat elsősorban gépkocsiba szerelhető berendezésekkel foglalkozik.

A szerződés szerint az első piacra kerülő termék a Globus Digital Co-pilot (segédpilóta, navigátor), egy hordozható, autóba köthető telefon és telefon-akumulátor gyorstöltő. Hároméves fejlesztőmunka eredményeként ez az első valódi DSP (digital signal processing, digitális jelfeldolgozás) hangminőség-javító eljárást használó mobilkészülék. A DSP processzor az összes hangot digitális formában dolgozza fel, és képes megkülönböztetni a háttérzajokat, mint pl. a szél és a motorhang, az emberi hangtól. A káros, zavaró hangokat a készülék digitálisan törli, és csak a tiszta beszédhangot továbbítja - állítja a Globus. Az első modellek május elseje körül hagyják el Kanadát, a külföldön töreténő gyártás pedig júliusban veheti kezdetét.

A Globus termékei eladásának gyors növekedésére számít. A vállalat elemzései szerint az amerikaiak 26 milliárd órát töltenek évente gépkocsiban, és telefonhívásaik 70 százalékát onnan bonyolítják le. Ahogy az utazás közben nő a mobiltelefon-használat, a vállalat szerint egyre inkább szorgalmazni kell a "hands-free", kézben tartást nem igénylő berendezések használatát. A vezetés közbeni telefonhasználat csökkentésére irányuló szabályzatok növelik az ilyen jellegű készülékek keresletét. Több mint 20 ország vezetett be valamiféle korlátozást, köztük Nagy-Britanniában, Japánban és Izraelben is büntetésre számíthatnak a félkézzel vezetők. Az Egyesült Államokban 35 államban van hasonló szabályozás.

"Mikor négy éve a projekt kezdetét vette, egyértelműen azonosítottuk a vezeték nélküli piac változásának irányát. A felhasználók szívesen térnek át a kéz nélkül használható telefonokra" - állítja Steve Nelham, a CADCO elnöke és társalapítója. "Nyilvánvaló, hogy a legújabb szabályzatok alapján a piac robbanni fog, sőt, figyelembe kell vennünk azt is, hogy a rádióhullámok centrumának távoltartására is kiválóan alkalmazható ez a technológia."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!