SG.hu

Új laptopokkal és VR-szemüveggel készül az Apple

Kezdenek szivárogni a júniusi bemutató bejelentései, melyek közül valószínűleg az új vegyes valóság headset lesz a sztár.

Az Apple régóta várt vegyes valóság headsetje nem az egyetlen hardver lesz, amit a cég a Worldwide Developers Conference (WWDC) alkalmával be fog jelenteni - ezt állítja a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman, aki áttekintette a várható bemutatókat. Gurman nem mondja meg kifejezetten, hogy az Apple milyen macOS-alapú számítógépeket jelenthet be júniusban, de körülbelül féltucatnyi eszközt sorol fel, amelyeket a vállalat idén vagy 2024 elején tervez kiadni. Van egy teljesen új 15 collos MacBook Air, egy frissített 13 collos MacBook Air, valamint új 13 collos és "csúcskategóriás" MacBook Prók. Még fontosabb, hogy az Apple-nek le kell cserélnie az utolsó Intel-alapú készülékét, a Mac Prót egy Apple Silicon modellre, és állítólag a 24 collos all-in-one iMac frissítését is tervezik.

Rossz hír, hogy valószínűleg egyik új laptopban sem az Apple következő generációs M3-as chipjei futnak majd, ehelyett M2-es processzorokkal kerülnek forgalomba. Van néhány új Mac Studio számítógép is fejlesztés alatt, de a Bloomberg kevéssé egyértelmű azzal kapcsolatban, hogy ezek mikor kerülhetnek piacra. Szoftveres oldalon - amely a WWDC hagyományos fókuszában áll - a watchOS fog kitűnni, ami a hírek szerint "jelentős" frissítést kap, amely egy megújult felületet is tartalmaz. Egyébként viszonylag eseménytelen műsornak nézhetünk elébe az operációs rendszerek frontján, mivel az iOS, iPadOS, macOS és tvOS várhatóan nem kap nagyobb frissítéseket idén.

Úgy tűnik, hogy az Apple végre bevezet egy olyan funkciót, amely az Android okostelefonokon már engedélyezett: a sideloading-támogatást. Nem jószándékból engedélyezik a külső féltől származó alkalmazások telepítését, hanem mert jövő év márciusig meg kell felelniük az Európai Unió 2022-ben elfogadott digitális piaci törvényének. Ez hatalmas változást jelent majd az iPhone-tulajdonosok számára, akik eddig csak az Apple alkalmazásboltján keresztül tudtak csak programokat letölteni.

A show sztárja valószínűleg az Apple új vegyes valóság headsetje lesz, amely várhatóan a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság keverékét kínálja majd. Az eszköz a hírek szerint a "Reality Pro" nevet kapja, az Apple új, xrOS nevű operációs rendszerét fogja futtatni, és a vállalat várhatóan a WWDC keynote-ot arra fogja használni, hogy a fejlesztőket a headsethez szánt szoftverek készítésre buzdítsa. Lesz benne kézkövetés, szemkövetés, a FaceTime-hívásokban a digitális avatárok támogatása, valamint az AR és a VR közötti váltás lehetősége. Várhatóan 3000 dollár körüli áron kerül majd forgalomba, és kétórás üzemidőt kínál majd egy zsebbe dugható külső akkumulátorcsomagon keresztül. Gurman úgy véli, hogy "még az ünnepek előtt" megjelenhet, azaz a fejlesztőknek néhány hónapjuk lesz arra, hogy szoftvereket készítsenek hozzá.

Gurman jelentése ellentmond Ming-Chi Kuo elemző állításának, miszerint az Apple "nem optimista" a headset bevezetésével kapcsolatban, szerinte a WWDC-n történő bejelentés kétséges.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!