SG.hu

Egyből letölti a lejátszott zenéket a YouTube Music

A Google frissítette a YouTube Music szoftverét, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatikusan letöltsék a legutóbb lejátszott dalokat.

A YouTube Music folyamatosan új funkciókkal bővül, már több, mint 80 millióan használják, és jó részük fizet a prémium szintért. Az előfizetés legnagyobb előnye a reklámmentes zene, de most egy újabb dologgal bővült a lista, mivel az Androidos alkalmazás beállításaiban megjelent egy új kapcsoló. A "nemrég lejátszott dalok" funkcióval a YouTube Music a közelmúltbeli előzmények alapján akár 200 dal letöltésére képes. A funkció az intelligens letöltésektől külön működik, vagyis a "nemrég játszott dalok" akkor is letöltődnek, ha az intelligens letöltések ki van kapcsolva. (Előbbi 500 zeneszámot tölt le zenehallgatási szokásaink alapján.) A Google ezeket offline zenehallgatásra szánja, a lehetőség egyelőre csak Androidon él.


Mindezeken túl a Google bevezette, hogy a felhasználók a zenéik hallgatása közben láthatják majd a dal- és albuminformációkat, például azt, hogy ki az énekes, ki írta, ki a producere és zeneszerzője az egyes számoknak. A dalszerzők korábban éveken át azzal vádolták a vezető zenei streaming-szolgáltatókat, hogy nem adják meg a megfelelő elismerést a platformjukon lejátszott dalok mögött álló művészeknek. Emiatt a Spotify és a Tidal már régóta amikor csak lehetett, ezeket az információkat is feltüntette, és most a YouTube Music is csatlakozik hozzájuk. Ezek a metaadatok nem lesznek minden dalnál elérhetőek, különösen, ha azok saját kiadású előadóktól származnak, csak ha az információt a lemezkiadók biztosítják.

A videómegosztó platform azt is bejelentette, hogy az amerikai alkotók mostantól podcastokat készíthetnek a YouTube Studio-ban, melyek RSS feltöltés után a vállalat Music alkalmazásában is meg fognak jelenni. (Később további országok is csatlakoznak majd.) Az alkalmazás akkor is streamelni fogja a podcastokat, ha a képernyő egyébként le van zárva, és megtehetjük, hogy egy podcastot az egyik eszközön elkezdünk és egy másikon fejezünk be. Mindezek mellett a cég nem tervezi a Google Podcasts megszüntetését sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Azaz a youtube-nal felalaltak a bongeszo cache-t. Regen is igy mukodott http alapu stream-ek eseten, csak tartalomvedelmi okbol tiltottak le a lokalis file cache hasznalatat.