SG.hu

14,5 százalékkal emeli árait a Magyar Telekom

A cég ezt "inflációkövető díjkorrekciónak" hívja, melyet az energiaárak és beszállítói költségek drasztikus növekedése tesz szükségessé.

A kiadott közlemény szerint az inflációs nyomás, energiaárak és beszállítói költségek erőteljes növekedése miatt hajt végre a Telekom inflációkövető díjkorrekciót 2023. március 1-től, amelynek mértéke 14,5%. Az első emelt összegű számlát az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek márciusban, a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők pedig áprilisban kapják meg.

A Telekom ügyfelei a 2022. júliusában kiküldött számlamellékletükből értesültek a várható díjkorrekcióról, amely rendelkezés 2022. szeptember 1-jei hatálybalépéssel került be az Általános Szerződési Feltételek közé, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztói árindex mértékével egyezően változnak.

A Magyar Telekom a KSH éves átlagos fogyasztói árindex mértékét tartalmazó közleményének hivatalos közzétételét követő 90 napon belül hajtja végre az Általános Szerződési Feltételekben és az előfizetői szerződésekben szereplő szolgáltatások és díjcsomagok havidíjainak díjkorrekcióját, ugyanakkor a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak. Az inflációkövető díjkorrekció mértékéről a Magyar Telekom a 2023. februárjában kiküldésre kerülő számlamellékletben tájékoztatja az ügyfeleket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gunji #3
    Egy szvsz az a két résztvevő. A T-ék már rég becsicskultak :(
  • Tetsuo #2
    Nem vészes, főleg az inflációhoz képest.
  • Ellaberin #1
    Most, hogy két résztvevősre szűkült a piac, simán lesz még évközepi emelés is. A ner hadsereg a másik szolgáltató árait úgy is az égbe emeli, így még mindig olcsóbbak lesznek a T-ek. Kiváló szagértőink felfele olcsósítják a digitalizációt.