Berta Sándor

Élőben közvetíti az étel elkészítését a Samsung sütője

A dél-koreai konszern új szintre helyezte a sütőket.

A Samsung egy ideje kínál a intelligens konyhai készülékeket, köztük a Bespoke termékcsaládot, amely most egy újabb taggal bővült. Az óriáscég ugyanis bejelentette a Bespoke AI Oven nevű intelligens sütőjét, amely nem csupán arra képes, hogy felismeri a főzés alatt álló ételt és önállóan elvégzi a megfelelő beállításokat, hanem - az adott ételnek megfelelően - javaslatokat tesz a sütő hőmérsékletére és üzemmódjára vagy a kapcsolódó alkalmazáson keresztül figyelmeztetést küld, ha az étel megégésének veszélye áll fenn. A funkciók némelyikét a beépített mesterséges intelligencián alapuló kamera teszi lehetővé. Emellett lehetőség van arra, hogy sütés közben fotókat készítsen vagy élő stream-közvetítést indítson az Instagram, a TikTok vagy a Twitch rendszerében és megmutassa a világnak, hogy mit varázsolt ma.


Amennyiben valaki szeretné, akkor a sütőt a Samsung Health alkalmazáshoz is csatlakoztathatja és elemezheti az edzési adatait és a táplálkozási céljait, továbbá az otthon található összetevők alapján étkezéseket ajánl. A sütő mindenféle hasznos funkcióval rendelkezik, többek között hét hüvelykes képernyővel, érintésvezérléssel és különböző fejlett főzési és sütési módokkal. A készülék 106 különböző étel és hozzávaló adatbázisával rendelkezik, vagyis azok mindegyikét megbízhatóan felismeri. Az üzemmódok között van a légsütő, a gőzfőzés, a két hőmérsékleti zóna és az air sous vide üzemmód, amely fenntartja az állandó hőmérsékletet és a vákuumzáras zacskót, de a vizet levegővel helyettesíti.

A Samsung Bespoke AI Oven Európában már elérhető, míg az Amerikai Egyesült Államokban csak a harmadik negyedévtől lesz megvásárolható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #2
    Fingreszelés csámcsung módra.
  • Zsombor99 #1
    Jesszus, egyáltalán nem hiányzott, hogy AI szóljon bele már a sütésbe/főzésbe is, ráadásul mi a fenének kellene látnia a világnak, hogy az ember mit süt éppen?
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2023.01.06. 10:04:58