Gyurkity Péter

Saját telefonnal fenyeget Musk

A Twitter kidobása esetén saját telefonnal vágna vissza a nagyoknak a cégvezető.

A Tesla kapcsán nem is olyan régen arról írtunk, hogy évente 20 millió autót gyártanának le, eközben azonban tovább gyűrűzött a Twitter felvásárlása kapcsán kirobbant botrány, amely a szólásszabadság témájával, Trump elnök fiókjának visszaállításával, valamint Elon Musk kijelentéseivel fokozta a feszültséget. Az ügy egyre bonyolódik, már a Twitter teljes elhagyásának gondolata is felmerült.

Musk többek között az EU illetékeseinél is kihúzta a gyufát, szerinte ugyanis egyáltalán nincs szükség a nyelvezet és a felmerülő témák szabályozására. A vita persze részben politikai jellegű, ez nemcsak kontinensünkön, hanem az Egyesült Államokban is egyre érdekesebb reagálásokat vált ki egyesekből. Jó példa erre egy konzervatív szenátor bejegyzése, amelyben már a Twitter teljes kitiltásáról, illetve annak esetleges elhagyásáról tesz említést, mégpedig az Apple és a Google egységes fellépésével, amennyiben a vita nagyon eldurvulna. Ebben az esetben szerinte a rakétákat fellövő milliárdos gyorsan összedobhatna egy saját, alternatív okostelefont, ezzel pedig maga Elon Musk is egyetért, hiszen saját válaszában azt emelte ki, hogy reményei szerint erre nem lesz szükség, ám a lépés nem okozna különösebb gondot számára.

Azt persze még nem tudjuk, hogy a fokozódó ellenállás és Musk sokakat megosztó lépései pontosan hova vezetnek majd, arra viszont emlékezhetünk, hogy hasonlóval annak idején egy másik milliárdos, Jeff Bezos, is megpróbálkozott. Az ő törekvéseiről utoljára hosszú évekkel ezelőtt írtunk, akkor az Amazon is új telefonokat mutatott be, viszont a vonal maga nem vált nagyon sikeressé, így idővel teljesen eltűnt a süllyesztőben. A kínálatban egyedül a táblák maradtak, ezek azóta is megtalálhatók a piacon, annak egy kisebb szeletét megőrizve maguknak.

Egyelőre még nincs szó arról, hogy az App Store vagy a Play Store valóban kidobná a Twittert, Musk azonban bármikor léphet egy meglepőt, ahogy azt az elmúlt hetekben többször láthattuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #3
  Azé a eurovision se egy utolsó "kultúrexport" :DDD
 • Dodo55 #2
  Nem tudom egyébként, hogy hogyan jutottunk a nagyvilágban 2022-ben oda, hogy a cenzúrát a magukat legdemokratikusabbnak tartó államok és államféleségek nyíltan támogatni merészelik, miközben a szólásszabadság mellett már lassan a világ leggazdagabb embere sem állhat ki büntetlenül. És majdnem feltenném a kérdést, hogy úgy 10 éve egész véletlenül nem az számított volna normálisnak és társadalmilag egészséges reakciónak ilyen helyzetben, ha Brüsszel és Washington mindezek után lángokban áll, de pont okafogyottá vált, miután pár napja Brüsszel már konkrétan lángokban is állt...

  Csak épp nem a szabadság mellett kiálló, az elnyomó diktatúrát elzavarni kívánó állampolgárok jóvoltából, hanem afrikai gyarmatosítók egy apróbb csoportja fejezte így ki a felsőbbrendűségét a szegény belga őslakosok felett, miután fociban legyőzték őket. Persze javaslom ezért senki se ítélje el őket elvakult rasszista módon, hiszen minden bizonyára ez az ünneplés a kultúrájuk része, azt pedig civilizált emberekként kötelességünk tiszteletben tartani és minden velejárójával együtt a legnagyobb emberszeretettel elfogadnunk.
 • asgh #1
  Szabad országban, szabad emberek azt mondhatnak, amit szabad.