Gyurkity Péter

Kriptopénzzel erősít a PayPal

A cég engedélyezi a kriptovaluták kezelését, amit a fizetések követnek majd a sorban.

A PayPal szerdán jelentette be, hogy újabb funkcióval bővítik ki meglévő szolgáltatásukat, amelynek révén a felhasználók további széles rétegeit hódíthatják meg, illetve bírhatják rá a platform használatára. Megjelenik ugyanis az eszköztárban a népszerű kriptovaluták kezelése, azok menedzselése, amit hamarosan a fizetések engedélyezése követ majd.

A hivatalos közlemény szerint az első körben az Egyesült Államokban teszik elérhetővé az új lehetőséget, amelyre a felhasználók egy külön hivatkozásra kattintva iratkozhatnak fel, hogy azután egy (valószínűleg igencsak hosszú) listára kerülve várják ki a megjelenést. A funkció egészen pontosan a legnépszerűbb kriptovaluták, vagyis a Bitcoin, az Ethereum, a Bitcoin Cash, valamint a Litecoin hozzáadását, kezelését, vagyis azok tárolását teszi majd lehetővé számunkra, ezt az opciót pedig a következő év első felében terjesztik majd ki a Venmo-szolgáltatásra, amely kifejezetten a mobilfizetési szegmensre fókuszál. Díjak egyelőre nem lesznek, az év végéig legalábbis teljesen díjmentesen kezelhetjük majd ezen eszközöket.

A cég illetékesei szerint ezzel a lépéssel nagyon előnyös ajánlattal fordulnak a felhasználók felé, hiszen a meglévő biztonsági funkciók, a megbízhatóság, valamint a hatékonyság és megfelelő sebesség révén a PayPal ideális szereplőként van jelen a területen. 2021 során ráadásul a fizetéseknél is lehetővé teszik a kriptovaluták alkalmazását, ezzel egy időben pedig további piacokra (vagyis országokra) terjesztik majd ki az első körben az USA-ban bevezetett opciókat. A cég platformja persze nem minden szempontból jelenti a legjobb megoldást, a pénzváltás terén általában alulmaradnak az újabb, feltörekvő szereplőkkel szemben, viszont a kriptovaluták támogatásával megőrizhetik előnyös helyzetüket.

Az Egyesült Királyságban eközben inaktivitási díjat vezetnek be, a jelek szerint ez itthon csak a vállalati számlákra vonatkozik, a magánfelhasználók egyelőre mentesülnek a teher alól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Arnika19 #1
    Vicces egy társaság: cég illetékesei szerint ezzel a lépéssel nagyon előnyös ajánlattal fordulnak a felhasználók felé, hiszen a meglévő biztonsági funkciók, a megbízhatóság, valamint a hatékonyság
    Hetek óta kivezették a telefonos ügyfélszolgálati csatornát. Azóta csak a chat robotjukkal lehet még az e-mail-es üzenetekben is kommunikálni és 98%-ban elérhetetlenek, a problémák nem megoldhatóak.
    Ennyit a hatékonyságról és a megbízhatóságról
    Bitcoin az igen de egy online bank számlája amire ők azt mondják hogy virtuális az viszont nem adható hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Arnika19, 2020.10.26. 07:02:09