Berta Sándor

6G-programba fektet be az Ericsson az Egyesült Királyságban

A vállalat több millió fontot ruház be a kutatási projektbe.

Az Ericsson bejelentette, hogy új kutatási egységet hoz létre az Egyesült Királyságban egy több millió fontos és a következő tíz esztendőben zajló beruházás részeként, amelynek célja az ország jövőbeli vezeték nélküli csatlakozási képességeinek növelése. A társaság a programban a 6G kutatásra és az áttörést jelentő innovációkra összpontosít. A kutatási területek közé tartozik a hálózati ellenálló képesség és biztonság, a mesterséges intelligencia, a kognitív hálózatok és az energiahatékonyság - mindezek a világ jövőbeli digitális infrastruktúrájának kulcsfontosságú építőkövei a társadalom, az ipar és a fogyasztók számára.

A projekt keretében 20 elkötelezett kutatót foglalkoztatnak és további PhD-hallgatókat támogat, akik a vezető akadémikusokkal és ipari partnerekkel együtt dolgoznak majd a 6G kutatási programok vezetésén. Az új szabvány várhatóan a 2030-as években válik elérhetővé az 5G képességek által lehetővé tett társadalmi, fogyasztói és ipari felhasználási célú mobilkapcsolati áttörésekre építve. A 6G a remények szerint egyesíti a digitális és a fizikai világot, hozzájárul az intelligensebb, fenntarthatóbb és hatékonyabb társadalom kialakításához, s olyan új felhasználási esetek megvalósításához, mint a multiszenzoros kiterjesztett valóság, a precíziós egészségügy, az intelligens mezőgazdaság, a robottechnika és az intelligens autonóm rendszerek.

"Az Ericsson befektetése az Egyesült Királyság innovatív távközlési ágazatába vetett bizalom bizonyítéka. A kutatóegység új munkahelyeket teremt, támogatja a hallgatókat és összehozza hazánk legkiválóbb elméit, hogy együtt alakítsák a távközlési infrastruktúra jövőjét az Egyesült Királyságban és világszerte. Küldetésünk, hogy világelsők legyünk a következő generációs hálózati technológiák fejlesztésében, és hamarosan közzéteszünk egy stratégiát, amelyben felvázoljuk, hogyan használjuk fel a 6G-t, hogy többet nyújtsunk az emberek és az üzleti élet számára" - jelentette ki Michelle Donelan, a brit digitális, kulturális, média- és sportminisztérium államtitkára.

Magnus Frodigh, az Ericsson kutatási részlegének alelnöke és vezetője kiemelte, hogy az ország jó helyzetben lesz ahhoz, hogy a vezeték nélküli rendszerek és technológiák terén meglévő magas nemzetközi szintű tudását felhasználva olyan úttörő 6G-kutatásokat végezzen, amelyek nemcsak a globális szabványok jövőjének alakításához járulhatnak hozzá, hanem egy jobban összekapcsolt, hatékonyabb és fenntarthatóbb társadalmat is eredményeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!