Gyurkity Péter

Jön a GeForce RTX 4070 Ti

Az nVidia a meglévő példány átnevezésével dobja piacra ezt a típust, kiemelve a nagyobb eltérést.

A cég vadonatúj sorozata kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy kifejezetten horror árakon talál gazdára a család legerősebb példánya, amely gyorsan az árskalpolók új kedvencévé lépett elő. Most egy újabb változat várható piaci megjelenéséről olvashatunk, ez azonban tulajdonképpen egy meglévő típus átnevezése révén mutatkozik majd be.

Külsős források számoltak be a napokban arról, hogy már érkezőben van a GeForce RTX 4070 Ti, amely az új névvel remélhetőleg mérsékli majd a felhasználók oldalán jelentkező negatív visszhangot. A lépésről hírt adó illetők ugyanis a fontosabb jellemzők ismertetése mellett azt említik meg, hogy ez a kártya eredetileg az RTX 4080 12 GB néven látott napvilágot, ami arra utalt, hogy a típus pusztán a memória tekintetében tér el az RTX 4080 16 GB változattól. Ez rögtön kiváltotta a felhasználók egy részének ellenkezését, teljesen világos volt ugyanis, hogy a memória mellett a CUDA-magok száma is eltérő, ez utóbbi ráadásul 20 százalékkal kevesebb, vagyis az azonos név ellenére komoly eltérést láthatnánk a teljesítmény terén.

A cég nyilván ezen negatív visszhangra reagálna az újabb bemutatóval, amelyre a várakozások szerint január elején kerítenek majd sort. A GeForce RTX 4070 Ti elnevezés mindenképpen szerencsésebbnek tűnik, ez már jobban kihangsúlyozza, egyértelműbbé teszi a némileg szerényebb kialakítást, bár arra még nincs garancia, hogy a kártya valóban elérhetővé válik majd. A hivatalos árat sem említették egyelőre meg, tekintettel azonban arra, hogy az RTX 4080 12GB eredetileg 899 dolláros áron bukkant fel a prezentációkban, ettől a szinttől valószínűleg nem térnek majd el jelentős mértékben.

A hivatalos bemutató január 5-én jöhet el, ami szépen egybeesik a CES 2023 megrendezésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!