Berta Sándor

Egy dacos gyerekre hasonlít Elon Musk

Egy dokumentumfilm-sorozatból kiderül, hogy milyen valójában a milliárdos, de nehéz a téma feldolgozása, ha valaki olyan eltérő címkékkel rendelkezik, mint a hős, a gazember vagy az emberfeletti zseni.

Elon Musk mindig egyedi, és sokak által bírált megjegyzésekkel hívja fel magára a figyelmet, gondoljunk csak a vízzel elárasztott barlangban rekedt gyerekeket kimentő búvár pedofilnak nevezésére, vagy hogy mostanában erősen oroszpárti, Ukrajnaellenes megjegyzéseket tett közzé, és Kínának kedvezne Tajvan esetében is. Most egy sorozat próbálja bemutatni az életútját Dél-Afrikától a Szilícium-völgyig a család, a barátok és az ellenségek szemszögén keresztül. A BBC The Elon Musk Show című dokumentumfilm-sorozatának első epizódja október 12-én került adásba. Az alkotás az üzletember életútját vizsgálja a kezdetektől egészen addig, amíg a világ leggazdagabb emberévé vált. A mű részei nem láthatók az Egyesült Királyságon kívül, mindezt a BBC korlátozta le szerzői és szomszédos jogokra hivatkozva. Az első két epizód ugyanakkor elérhető az iPlayer stream-szolgáltatáson keresztül.

Colette Bridgman 2004 és 2017 között volt a Tesla Motors marketingvezetője és most kifejtette, hogy a volt főnöke, Elon Musk úgy tud viselkedni, mint egy dacos kisgyerek, aki dührohamot kap. A volt menedzser elmondása szerint Musk egyszer "nagyon dühös" lett és kiabált vele a csapata egyik tagja által elkövetett hiba miatt. Ez volt a harmadik alkalom, hogy ezt tette - Bridgman számára valószínűleg túl sokszor került ilyesmire sor. A szakember 13 év után elhagyta a vállalatot.

Bridgman hozzátette, hogy az adott esetben nem Elont látta, hanem azt az embert, akit elkapott a düh és ez nagyon bizarr volt. Az egykori marketingvezető mindezt azzal egészítette ki, hogy a Tesla Motors első embere néha a helyszínen kirúgta az alkalmazottakat. De Musk esetében nem csupán a dühkitörések voltak érdekesek, hanem előfordult az is, hogy többször aludt a gyárakban. Bridgman szerint azt akarta, hogy az alkalmazottai is ugyanezt tegyék. "Ha Elon Musk tud időt szakítani arra, hogy ott aludjon és ott legyen a nap 24 órájában, akkor mindenki másnak is ugyanennyi időt kellene szánnia rá" - indokolta a hozzáállást az egykori menedzser.

A volt marketingvezetőhöz csatlakozott Dolly Singh, a SpaceX tehetségkutatásért felelős korábbi vezetője és Jim Ambras, Musk első cégének, a Zip2-nek az alelnöke. Ambras úgy vélte, hogy Musk "nagyon dühös" lenne, ha a dolgozók este 21 órakor nem lennének az irodában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #13
    Mert mit csinált a Starlinkkel?
  • gosub #12
    A starlink miatt meg fogják leckéztetni, szerintem ennyivel nem ússza meg.
  • factorian #10
    Tipikus média cikk, valószínűleg angolról fordították le valahonnan (nem nézem ki belőletek még ezt se hogy ezt saját magatok írtátok). Az első két hazugság után nem volt kedvem tovább olvasni. Le is iratkozom a szennyetekről. Én csak azokat az embereket nem értem akik bármit adnak manapság a média szavára, ezek folyamatosan hazudnak és félrevezetnek.
  • asgh #9
    "a vízzel elárasztott barlangban rekedt gyerekeket kimentő búvár pedofilnak nevezésére"

    A pontosság kedvéért: nem a gyerekeket mentő búvárra mondta, hogy "pedo", hanem a mentés szervezőjére, amiért az arrogánsan visszautasított minden jó szándékú felajánlást. (Ettől még persze nem helyes őt sem pedo-zni, használhatott volna enyhébb kifejezést.)

    " erősen oroszpárti, Ukrajnaellenes megjegyzéseket"

    Ez konkrétan hazugság. Musk twittelt egy békejavaslatot, ami se nem oroszpárti, se nem Ukrajna ellenes nem volt.
    Persze ha _minden_ kompromisszumot oroszpárti, Ukrajna ellenesnek minősítünk, akkor nehéz bármilyen békejavaslattal előállni.
    Félreértés ne essék, lehet a háború kérdésében egy oldallal egyetérteni a másikat meg szívből gyűlölni, de az "aki nincs velünk, az ellenünk van" logikát követve oroszbarátnak minősíteni mindent, ami nem az oroszok totális vereségéből indul ki, az szimplán demagóg háborús propaganda.

    "Ez volt a harmadik alkalom, hogy ezt tette - Bridgman számára valószínűleg túl sokszor került ilyesmire sor. A szakember 13 év után elhagyta a vállalatot."

    Tehát olyan sokszor került ilyesmire sor, hogy 13 évet lehúzott a cégnél. Ez most vagy a "vadász, vadász szerintem te szopni jársz ide" szituáció, vagy csak nettó hangulatkeltés.

    "De Musk esetében nem csupán a dühkitörések voltak érdekesek, hanem előfordult az is, hogy többször aludt a gyárakban. Bridgman szerint azt akarta, hogy az alkalmazottai is ugyanezt tegyék."

    Elhangzott - akár direktben, akár informálisan - bármi olyan kérés Musk részéről, hogy mindenki más is aludjon bent?
    Ha igen, akkor halljuk a konkrétumokat: mikor, kitől és milyen formában kért ilyet?
    Ha nem, akkor ez is csak egy ordenáré csúsztatás.
    (Ugyanezen logika szerint bármilyen cégvezető ellen lehetne fordítani, ha az elvártnál többet dolgozik, vagy milliókat adományoz jótékony célra, mert ugye ezzel azt várja el, hogy minden alkalmazottja is ugyanezt tegye. Abszurd.)
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2022.10.21. 11:34:41
  • tom_pika #8
    "Ha Elon Musk tud időt szakítani arra, hogy ott aludjon és ott legyen a nap 24 órájában, akkor mindenki másnak is ugyanennyi időt kellene szánnia rá."

    Ez baromira nem így van. Egész másképp viszonyul a termeléshez a tulajdonos, és egy alkalmazott. A tulajdonos magáért tesz mindent, az alkalmazott pedig a tulajdonosért, neki csak egy munka ez. Jó esetben olyan munka, amit amúgy szeret csinálni.
  • M2 #7
    Elon Musk autista, ez elég egyértelmű. A zsenialitása is onnan ered, hogy nagyon más módon tudja megközelíteni a problémákat.
  • bdzsana #6
    most? Azért a pedózása is eléggé kiverte a biztosítékot. Megsértődött azon, hogy nem lehetett használni a kis hitech kütyüjeit a mentésnél erre elkezdett pedozni twitteren.
    Musk mindig is ilyen volt, attól az amit csinál nem fog kevesebbet érni, de a hisztis, dacos gyerek tökéletesen illik a személyiségének leírására.
    Ez nem most kezdődött... Minden egyes megszólalásából süt az ego, a dac, és ha valami nem úgy alakul ahogy ő akarja akkor a hiszti.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2022.10.21. 09:15:27
  • HöfEE #5
    Ez a szokásos procedúra, mondjuk Musk esetében szerintem nem fog müködni a karaktergyilkosság, ahhoz ö túlságosan "szarok rá" típus.
  • Gabbbbbbbbbbbb #4
    Működik az MTVA propaganda gépezet ..
  • gosub #3
    Egyszer kiabált az alkalmazottaival. Ez borzasztó. Nem akarja idők végezetéig ingyen adni a cége szolgáltatását háborús tevékenységhez. Ez is borzasztó. Talán még a munka is elvárás a cégeinél.
    Arról nem csinálnak ilyen filmet, hogy munkahelyeken miképp teszik kötelezővé az lmbtqp imádatot, mi lesz azok sorsa akik nem teszik magukévá eme nézeteket.