Berta Sándor

Nem akar partifoglaló platform lenni az Airbnb

A lakásmegosztó új módon lép fel az ügyfelek visszaéléseivel szemben.

Az Airbnb által bevezetett teljesen automatizált rendszer célja annak megakadályozása, hogy a bérelt lakásokban nem engedélyezett partikat rendezzenek. Az utóbbiak komoly bosszúságot jelentenek számos Airbnb-bérbeadónak, akiknek ezzel a jelenséggel kell harcolniuk hosszú ideje. A társaság most bejelentette, hogy az új technológia teljesen automatikusan jelöli meg azokat a lakásfoglalásokat, amelyek esetében az átlagosnál nagyobb lehet egy nem engedélyezett összejövetel megtartásának a kockázata.

Az új fejlesztés különböző tényezőket vesz figyelembe, például, hogy mennyi pozitív és negatív értékelései vannak az érintett ügyfeleknek, továbbá hogy mióta vannak jelen az Airbnb rendszerében, milyen messze található az adott szállás a lakóhelyüktől, milyen hosszú ideig bérelnék ki a lakást és hogy a foglalás hétvégét érintene-e vagy sem. Például egy 25 év alatti, pozitív értékelés nélküli, a bérléssel megegyező városban lakó vendéget szinte biztosan korlátozni fog a rendszer. Amennyiben a rendszer jelez, akkor azután az érintett ügyfelek nem bérelhetnek majd ki például egy egész házat, csak egyes szobákat az épületekben vagy a szállodákban. Az elképzelés az, hogy kisebb a kockázata annak, hogy valaki a lakóhelyén vagy annak közelében bérel ki egy lakást nem engedélyezett parti megtartására.

A megoldást Ausztráliában tesztelték és elsőként az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában fogja alkalmazni a lakásmegosztó platform. Az ausztráliai teszt során kiderült, hogy a rendszer 35 százalékkal csökkentette a nem engedélyezett összejövetelek számát. Az Airbnb rámutatott, hogy a fejlesztés ugyan nem tökéletes, de a segítségével ígéretes tapasztalatokra sikerült szert tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!