Berta Sándor

10 éves a Google Play Store

Az óriáscég több módosítást is eszközölt a szolgáltatásai esetében.

Tian Lim, a webes konszern Google Playért felelős alelnöke a bejelentette, hogy a Google Play Store 10 éves, és ezért új logót kap. Az ajánlat 2012. március 6. óta érhető el, előtte az Android-felhasználók az Android Marketből töltötték le a programokat. A Google a Play segítségével a játékok, az alkalmazások, a filmek és a filmsorozatok, valamint a könyvek és a gyermekeknek szóló tartalmak központját hozta létre. A menedzser közölte, hogy olyan új logót akartak kialakítani, amely jobban illeszkedik a márkához és más termékekhez, mint a Mail, az Asszisztens és a Fotók.

Scott Blanksteen, a Google Android termékmenedzsmentért felelős igazgatója a jelezte, hogy optimalizálják a Google Office-alkalmazásokat a táblagépekre. A változtatásoknak köszönhetően a jövőben jobb multitasking válik lehetővé a nagy méretű képernyőkön és az azokat használó készülékeken. A módosítások miatt a jövőben lehetőség lesz arra, hogy egymás mellett, osztott képernyős módban megnyitott két szoftver között (az egyik lehet akár a Chrome is) a felhasználók szövegeket, képeket és más tartalmakat másoljanak át a fogd és vidd módszerrel. Sőt, a tartalmak beilleszthetők lesznek egy meglévő dokumentum vagy táblázat cellájába is.

Az is lehetővé válik, hogy valaki két Drive ablakot nyisson meg egyszerre, például egy második fájl kereséséhez, miközben egy másik nyitva marad. Ezenkívül billentyűparancsok is rendelkezésre állnak majd a Drive és a Dokumentumok gyors navigálásához, illetve például a tartalom megjelöléséhez, a gyors másolásához vagy az előre-hátra navigáláshoz. A Drive-fájlokhoz lehetőség lesz hivatkozásokat is hozzáadni, ha a fájlt áthúzzák egy nyitott alkalmazásba, például a Jegyzetekbe. A frissítések a következő hetekben fognak megjelenni és a céljuk kettős: egyrészt hogy az érintett alkalmazások jobban nézzenek ki és hogy jobban működjenek a nagy méretű kijelzőkön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!