Gyurkity Péter

Itt az Android 13 utolsó bétája

Befutott az utolsó, sorrendben negyedik béta, ezt már a végleges változat követi majd.

A Google soron következő mobilos operációs rendszere kapcsán utoljára arról számoltunk be, hogy az kifejezetten a játékoknál javítana, emellett azonban nyilván számos egyéb módosítás és javítás kerül be a csomagba. Az utolsó béta már elérhető, ezt a végleges példány követi majd a sorban.

A cég eredetileg még szerdán közölte saját hivatalos blogjában, hogy elérhetővé tették a sorrendben utolsó bétát, amely ismét negyedikként futott be, néhány további változtatással. Tekintettel arra, hogy a közvetlen előd, az Android 13 Beta 3, már elérte a megfelelő stabilitási szintet, komoly módosításokra itt nem számíthattunk, viszont a negyedik verzió már minden szempontból lehetővé teszi a teljes körű tesztelést. Ennek kapcsán arra kérik a külsős fejlesztőket, hogy tüzetesen nézzék át kompatibilitással kapcsolatos részleteket, beleértve az engedélyeket, a vágólap előnézetét, valamint a JobScheduler funkcióját – ez utóbbi azt igyekszik megjósolni, hogy az adott app legközelebb mikor fut majd a készüléken.

A táblák esetében a tálca üzemelését, a többablakos üzemmódot, a javított kompatibilitást, a különböző tartalmak nagyobb kijelzőkön történő megjelenítését, valamint a kamera előnézetét emelik ki, ezek mindegyikénél előfordulhatnak ugyanis kisebb-nagyobb hibák, elsősorban a kijelző eltérő mérete, annak elrendezése miatt. Több területen előrelépést ígérnek az Android 12L verzióhoz képest, ezzel szerintük még jobban kezelik majd a táblákat és az egyéb, méretükben nagyobb készülékeket, bár ezzel kapcsolatban nyilván csak a mindennapokban szerzett tapasztalatokat követően alkothatjuk meg végleges véleményünket.

A következő lépés a végleges verzió piacra dobása lesz, erre néhány héten belül sort keríthetnek – az egyes gyártók viszont jóval később készítik majd el saját változataikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!