Gyurkity Péter

Csökkentette kártyáinak árait az nVidia

Komoly vágást hajtottak végre, ezzel már az új sorozatra készülhetnek fel.

Az nVidia háza táján nemrég merült fel a hír, miszerint a cég ismét egy kifejezetten olcsó kártyával bővítette kínálatát, a napokban azonban újabb értesülések futottak be, amelyek már a jelenlegi sorozat hivatalos árainak módosulását jelezték számunkra. Eszerint komoly árcsökkentésre szánták el magukat, amellyel már az új generáció megjelenésére készülhetnek fel.

Külsős források először még csütörtökön számoltak be arról, hogy egyes oldalakon már jóval alacsonyabb árakon jelennek meg a mostani generáció erősebb példányai. Eszerint 100 és 500 dollár közötti mértékben mérséklődtek az eladási árak, a GeForce RTX 3090 Ti például már csak 1500 dollárt kóstál, a 3090 eközben 1300 dollárra, a 3080 Ti pedig 1100 dollárra süllyedt le, miközben a 12 GB memóriával ellátott 3080 végre megkapta saját hivatalos árát, amely a jelek szerint 800 dollár. A beszámolót ugyan maga a gyártó hivatalosan nem erősítette meg, nem sokkal később azonban több partner és forgalmazó is az új árakon kezdte hirdetni az érintett típusokat, így az értesülés helytállónak tűnik.

Példaként említik az EVGA, a Newegg, valamint a BestBuy hivatalos oldalát, ezek ugyanis szintén a kedvezőbb árakat sorolják fel, mégpedig nemcsak az EVGA, de az egyéb partnerek típusainál is. A BestBuy ráadásul kisöprési (clearance) árakat említ, vagyis nem számítanak arra, hogy további példányokat kapnak a beszállítóktól, ami szintén azt jelzi számunkra, hogy minden bizonnyal a soron következő generációra, az RTX 40-család tagjaira, azok hivatalos megjelenésére készülnek fel a fenti lépéssel. Ezzel segíthetik elő a meglévő raktárkészletek minimalizálását, hogy azután a friss példányok váltsák fel a meglévőket.

Az Ada Lovelace debütálása tehát már közel lehet, meglátjuk, erre mikor kerítenek sort – és milyen árakkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)