Gyurkity Péter

Két népszerű androidos családot sújtanak hibák

A Samsung és a Google is adós a javításokkal, a Galaxy S21 és a Pixel 6 is hibás maradt.

Az elmúlt hetekben a Google operációs rendszere kapcsán leginkább az Android 13 előzeteseiről, valamint az új verzió várható megjelenéséről írtunk, eközben azonban két népszerű telefonos sorozat példányai voltak kénytelenek nélkülözni a szükséges javításokat, emiatt pedig folytatódott a felhasználók panaszáradata.

A Samsung hivatalos közösségi oldalán láttak napvilágot az újabb bejegyzések, amelyekben a Galaxy S21-tulajdonosok számoltak be a megmaradó hibákról. Elmondásuk szerint a júniusi biztonsági frissítést követően egyesek még mindig nem tudnak hívást fogadni vagy kezdeményezni, illetve rövid szöveges üzeneteket fogadni vagy elküldeni, a funkció ugyanis nem mindig működik. Jó eséllyel maga a frissítés felelős a hibáért, viszont a javasolt átmeneti megoldások között felbukkan a factory reset, vagyis az alapértelmezett állapotba való visszaállítás, amely megőrzi a frissítéseket, viszont minden egyéb tartalmat letöröl, így a telefon gyorsabb (és talán megbízhatóbb) lesz. A cég egyelőre adós a válasszal, a javítás várat magára.


A Reddit oldalán eközben a Pixel 6 típust megvásárlók egy része panaszkodik a továbbra is megmaradó hibák miatt. A Google megoldása a jelek szerint néha kicsit lefagy, az éppen megnyitott weboldal (vagy valamilyen más alkalmazás) nem akar eltűnni, így többszöri érintésre van szükség ahhoz, hogy visszatérjünk a nyitólapra, illetve előhozzuk a multitaszk-menüt. A hiba véletlenszerűnek tűnik, erről videó is elérhető, amely fent beágyazva megtekinthető. A júliusi biztonsági frissítés nem segít, a probléma még mindig velünk van.

Ahogy említettük, hivatalos javításokra még várnunk kell, ez mindenképpen érzékeny kérdés, mivel a fenti két sorozat igencsak népszerű – és amúgy a csúcskategóriába tartozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!