Flow

Bluetooth intelligens objektumkövető hálózat

A Red-M és a dán BlueTags vállalat a Bluetooth vezeték nélküli követőrendszer technológiájának kifejlesztésébe kezdett.

"A Bluetooth elektronikus csomagcédula használatával a szállodák, repülőterek számára egyszerűvé és hatékonnyá válhat a levéltárcák, poggyászok, hordozható számítógépek, vagy bármiféle objektumok nyomonkövetése a kezelési procedúra során" - állítja Ron Fobers, a Red-M marketing igazgatója.

Egy repülőtér esetében például az e-tag (elektronikus csomagcédula) használatával a beérkező poggyászok útja a repülőgéptől az átadóhelyig ellenőrizhető lenne a repülőtér számítógépes központja segtítségével.

A Bluetooth rendszer tulajdonképpen rövid hatótávolságú, de kétirányú vezeték nélküli kommunikációt biztosít. Ez többmindenre elég, mint egyszerű követésre: az e-tag azonosítása után bővebb információ is letölthető, hozzáférhetők a csomag korábbi mozgásai, a tulajdonos és a poggyász adatai. A BlueTags az e-tag kifejlesztésével, míg a Red-M a Bluetooth hálózati tapasztalatok átadásával vesz részt a közös munkában.

A Red-M szerint az új technológia nagymértékben hozzájárul a csomagkezelő eljárások sebességének felgyorsulásához, és persze a biztonság növeléséhez, a hibák elkerüléséhez. Ha egy objektum letér az előre megtervezett útjáról, a Bluetooth hálózat körzetében könnyen megtalálható és visszaszolgáltatható jogos tulajdonosának.

A Red-M 3000AS (Access Server) szervergép biztosítja a tartalom közvetítésére szolgáló platformot, a cég 1000AP (Access Points) készüléke pedig a lefedettségért felelős. A Bluetooth hálózaton keresztül az utasok üzenetet is kapnak mobiltelefonjukra, PDA-jukra, vagy bármilyen mobilkészülékükre poggyászuk megérkezéséről, így csökken a várakozási idő is.
Az e-tag technológia az év második negyedében kerül piacra, de a szakértők szerint legkorábban csak 2001 végén kerül alkalmazásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!