Berta Sándor

Bővíti az európai központját az Apple

Az írországi Corkban található létesítményt számos rendszerrel szerelik fel.

Az európai uniós tagállamban immár több mint négy évtizede jelen lévő kaliforniai konszern többek között elektronmikroszkópokkal és komputertomográfokkal ellátott tesztlaboratóriummal bővíti ki a legfontosabb európai centrumát. A projektről az Irish Examiner tudósított.

Amint kiderült, a társaság a Hollyhillben lévő campusán akarja kialakítani az új tesztlaboratóriumát. Az Apple a területet, amely egy egykori raktárkomplexum, két évvel ezelőtt szerezte meg és a tervek alapján ott fogják tesztelni az új termékek tartósságát és teljesítményét. Az mindenesetre meglehetősen szokatlan lépés az óriáscég részéről, hogy az új készülékeket az Amerikai Egyesült Államokon kívül akarja tesztelni. A raktárban egyébként egykor merevlemezeket és kézikönyveket készítettek.

Az Irish Examiner többek között azt írta, hogy az Apple több millió eurót fektet be a programba és a meglévő létesítményekkel kapcsolatban "komoly kiegészítésre" van szükség. Hollyhillben egyébként jelenleg több mint 6000 ember dolgozik és a településen a vállalat a legnagyobb munkaadó. A városban van az Apple európai szolgáltatási, terméktámogatási, logisztikai és pénzügyi központja, valamint számos termelési egység is, ahol például az iMac modellek összeszerelésének utolsó szakasza zajlik.

Az új tesztlaboratóriumban teljes terméksorozatok tesztelése és elemzése fog zajlani és ez lesz az első ilyen jellegű létesítmény a kontinensen. A beruházásra a konszern "természetes evolúcióként" tekint. Ezt Cathy Kearney, az Apple európai műveletekért felelős alelnöke jelentette ki.

2019 óta Corkban elsősorban a társaság mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra fókuszáló csoportja van jelen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt is 20 nemzet több mint 680 szakemberét foglalkoztatta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!