Berta Sándor

20 százalékra növelte az újrahasz­nosított anyagok arányát az Apple

A társaság egyre nagyobb mértékben támaszkodik ezekre az anyagokra.

A kaliforniai óriáscég nyilvánosságra hozta legújabb jelentését arról, hogy milyen mértékben és arányban használ újrahasznosított anyagokat a különböző termékeiben. A dokumentumban az szerepel, hogy az Apple első alkalommal dolgozott fel újra aranyat és a korábbinál több mint kétszer nagyobb mennyiségben használt újrahasznosított volfrámot, ritkaföldfémeket és kobaltot.

Tavaly az Apple termékeiben közel 20 százalékban alkalmaztak újrahasznosított anyagokat, amely az eddigi legnagyobb arányt jelenti. Az is kiderült, hogy a társaság eszközeiben 45 százalékban alkalmaztak ritkaföldfémeket, ami jelentős növekedésnek számít. A beépített alumínium 59 százaléka volt újrahasznosított. Az ón esetében az összesített arány 30 százalék volt, míg az új iPhone-, iPad-, AirPods- és Mac-modellek esetében pedig 100 százalék. Az újrahasznosított kobalt aránya 13 százalékot tett ki, az anyagot elsősorban az iPhone akkumulátoraiban alkalmazzák. A készülékeket a Daisy nevű robot dolgozza fel.

Végül az is ismertté vált, hogy az újrahasznosított aranyat a fő alaplapokon, valamint az iPhone 13 és az iPhone 13 Pro elő- és hátoldali kameráinak kábeleiben használja fel a vállalat, amely 2030-ra akar klímasemleges lenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!