Gyurkity Péter

Jön a OnePlus hajlítható telefonja

Az Oppo ilyen megoldását másolnák le, a partner eközben saját chipeket gyártana.

A hajlítható okostelefonok területén legutóbb a Vivo hasonló típusáról olvashattunk, eközben azonban mások is gőzerővel dolgoznak a szegmensbe való belépésen. A most megjelent hírek alapján az OnePlus is ezen gondolkodik, közeli partnerük pedig saját chipek gyártására szánta el magát.

A napokban egy külsős forrás révén jelent meg az értesülés, amely a OnePlus fenti tervét szivárogtatta ki, egyelőre alig néhány konkrét részlettel. Eszerint a kínai gyártó már dolgozik a saját hajlítható készülék kialakításán és annak piacra dobásán, ez viszont szinte minden tekintetben az Oppo Find N 5G típusra hajazna, ami nem túl meglepő, hiszen mindkét cég a BKK égisze alatt tevékenykedik, az utóbbi években pedig egyre szorosabbra fűzték kapcsolatukat. Nem másról van tehát szó, mint az egyelőre kizárólag Kínában megjelent telefon nemzetközi debütálásáról, amely azonban a OnePlus neve alatt történne meg, támaszkodva ez utóbbi márka jobb ismertségére.

Az Oppo kapcsán eközben szintén megjelent egy érdekes hír, amelyben már a saját chipek fejlesztését vetítik előre a szintén külsős kiszivárogtatók. Ebben arról olvashatunk, hogy a Shanghai Zheku fejleszti ezen házon belüli chipet, amelyet az elképzelés szerint a TSMC gyártana majd le, mégpedig 6 nanométeres csíkszélességen, valamikor a jövő évben. Az Oppo azonban már 2024-re tekint, addigra szeretnék kialakítani a saját erősebb és energia-hatékony típust, amely már 4 nanométeren készülne, integrált 5G-modemmel, kifejezetten a csúcskategóriát célozva meg, bár azt még nem tudni, hogy egy másik cég (így például a Qualcomm vagy a Samsung) kialakítását használnák-e fel.

Az Oppo korábban a MariSilicon X NPU-t alakította ki és használta fel házon belül, ez először a Find X-sorozatban talált otthonra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!