Berta Sándor

Erősítené a pozícióját az 5G területén Franciaország

A legnagyobb problémát a frekvenciákhoz való hozzáférés jelenti.

Cédric O digitális ügyekért felelős francia miniszter kijelentette, hogy az 5G-hálózatokra való átváltás, az Ipar 4.0 megvalósítása során "némileg hátrányban vannak". Párizs célja egy teljesen digitalizált és optimalizált ipar létrehozása. Jean-Marie Danjou, az Alliance Industrie du Futur főigazgatója kiemelte, hogy ahhoz, hogy a francia ipar hatékonyabb legyen, megfelelő eszközök kellene és az utóbbiak egyike az 5G, amely hozzájárulhat a versenyképesség erősítéséhez és a szektor "szénmentesítéséhez".

A szakember két javaslatot is kidolgozott, az egyik a 3,8 és 4 GHz-es frekvenciasáv megnyitása. A francia elektronikus kommunikációs szabályozásért felelős hatóság (ARCEP) egy új digitális portált is létrehoz. Az említett két intézkedés összhangban van egy olyan szakértői jelentéssel, amelyet a francia kabinet március elején kapott meg. A jelentést készítő Philippe Herbertet 2019 októberben bízták meg azzal, hogy derítse ki, milyen dolgok fékezik le az ágazatban az 5G bevezetését.

Herbert hangsúlyozta, hogy a francia gyártók többsége kivár. A legnagyobb problémát a szükséges frekvenciákhoz való hozzáférés jelenti. Ez jelenleg két módon valósulhat meg: vagy az ARCEP illetékeseihez fordulhatnak, de az túl bonyolult és akár évente 70 000 euróba is kerülhet vagy a nemzeti távközlési szolgáltatókat keresik meg. A hozzáféréseket azonban mind a két esetben nagyon nehezen lehet megszerezni. Ahhoz, hogy az 5G-hálózat kiépítése felgyorsuljon, ezeknek az akadályoknak mindenképpen el kell hárulniuk a cégek útjából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!