Gyurkity Péter

Európába jön a OnePlus 10 Pro

Néhány hét múlva fut be az új telefon, amely még megtartja a régi kezelőfelületet.

A OnePlus friss zászlóshajójáról, annak debütálásról nemrég mi is beszámoltunk, akkor azonban mindössze annyit tudtunk meg, hogy összeállt a készülék, miközben a hivatalos megjelenésre még várnunk kellett. A jelek szerint erre hamarosan szintén sor kerül, miközben a testvércég érdekes megoldással készül.

A kínai gyártó saját fórumán tették közzé a friss bejegyzést, amelyben kitérnek az okostelefon várható európai megjelenésére, valamint az idén remélt további növekedés feltételeire. Ebből megtudjuk, hogy az eredetileg kizárólag Kínában piacra dobott típus hamarosan kontinensünkön is befut, viszont a szoftveres oldalon egy kisebb változtatásra szánták el magukat. Az elmúlt hetekben figyelemmel követték a kínai felhasználók által beküldött visszajelzéseket, ezek alapján a ColorOS nem talált kedvező visszhangra, így a globális megjelenés már a rajongók által jól ismert OxygenOS alkalmazásával valósul meg, a kezelőfelület 12.1-es verziójával, amelyet belátható időn belül követ majd az OxygenOS 13.

Az még egyelőre nem világos, hogy mi lesz az ezt követően megjelenő okostelefonokon, a cég ezzel kapcsolatban mindössze annyit árult el, hogy mindkét szoftver ugyanazon letisztult és pehelysúlyú kódra épül, vagyis egyiknél sem kell tartanunk komoly problémáktól vagy éppen lassulástól. Mindenképpen érdemes azonban fejben tartani, hogy az OxygenOS 12 rajtja nem volt tökéletes, ezzel kapcsolatban komoly hibákról és malőrökről számoltak be a felhasználók, vagyis további munkára lesz szükség az optimalizáció és a megbízhatóság biztosítása érdekében. A hardver természetesen marad változatlan, vagyis megtartják a 6,7 hüvelykes Fluid AMOLED-kijelzőt, a 120 Hz-es frissítési rátát, a Snapdragon 8 Gen 1 chipet, a 8 vagy 12 GB memóriát, illetve a 128 vagy 256 GB-os belső tárolót, amelyhez egy kereken 5000 mAh-s akkumulátor csatlakozik.

Az Oppo eközben az MWC rajtja alatt számolt be a 150 wattos SUPERVOOC-gyorstöltés elkészültéről, amellyel egy 4500 mAh-s akkumulátort alig 15 perc alatt tölthetünk fel, a Power Delivery és PPS-szabványok támogatásával pedig a laptopok és egyéb eszközök töltése is megoldható lesz. A cég szerint ráadásul az akkumulátorok életciklusa alaposan meghosszabbodik, mivel az új algoritmusok jobban figyelnek a fontos komponens állapotára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Az OxygenOS jó hír.
    De az sajnos hiányzik, hogy:
    -Mikor
    -Mennyiért