Berta Sándor

5G-nyakpánt a Motorolától

Fejen hordott szemüveg helyett egy súlyos nyakláncként hordható számítógépet alkotott meg a cég. Az új termék eddig még nem kapott hivatalos nevet.

A Motorola bejelentette az új 5G-nyakpántját, amelyet 5G-modemmel, a nagy teljesítményű Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 platformmal, 5000 mAh-s akkumulátorral, különböző szenzorokkal (például giroszkóppal), SIM-kártyahellyel, érintésérzékeny kezelőfelülettel és hangszóróval látott el azért, hogy az utak során megtapasztalható kiterjesztett és virtuális valóság élményen javítani lehessen.

Az új készülék ugyanis processzorként, akkumulátorként és 5G-modemként használható a kiterjesztett és a virtuális valóság szemüvegekhez, így azok kis méretűek és könnyűek maradhatnak. A Lenovo ThinkReality A3 Headset például egy ilyen kiegészítő. A nyakpántnak köszönhetően ezek a megoldások rugalmasabban és könnyebben használhatók.

A Motorola partnerének számító Verizon úgy vélte, hogy az új termék számos észszerű dologra alkalmazható a hatékonyabb sportedzések végzéséről a virtuális valóság mozikban való használatig. Az új fejlesztés kompatibilis a Qualcomm Snapdragon virtuális valóság platformjával és a Microsoft Remote Network Driver Interface rendszerrel. A Motorola az eszközbe USB Type-C-csatlakozóval látta el a feltöltéshez és a kiterjesztett vagy a virtuális szemüvegekkel való összekapcsoláshoz. A termék megjelenési időpontja és bevezető ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Úgy olvastam, hogy 5G-patkány a Motorolától.
  • kvp #1
    Szoval fogtak az Epson fele kijelzo nelkuli telefont, ami az Epson fele AR szemuvegek vezerloegysege volt es nyakba akaszthatova tettek. Vegul is ez is egy megoldas es igy a szemuveg kabele rovidebb lehet, hiszen a tarkonal vagy az egyik ful mogott fel tud menni. A szemuvegben pedig csak a kijelzok es a giroszkopok maradnak.