SG.hu

Yettel. névre vált át a Telenor

A cseh PPF-csoport három éve vette meg a norvég Telenortól a magyar részleget, és lejárt a névhasználati jog. A régi nevet még egy hónapig használják.

A Telenor Magyarország Zrt 2022. március 1-től Yettel Magyarország Zrt., röviden Yettel néven folytatja működését. A névváltás a PPF Telecom Csoport három Telenor néven működő telekommunikációs vállalatát érinti, Magyarországon, Szerbiában és Bulgáriában. A Yettel márka bevezetése a mai nappal, 2022. január 27-én kezdődik. A Telenor Magyarország Zrt. neve hivatalosan március 1-gyel változik Yettel Magyarország Zrt.-re, így a Yettel márka hivatalos és teljes bemutatkozására is március 1-jén kerül sor. A cég ügyfeleinek a márkaváltással kapcsolatban nincsen teendőjük, az ügyfélszerződéseket és a szolgáltatások elérhetőségét a névváltás semmilyen módon nem érinti.

"Szeretnénk ügyfeleinknek a legjobb szolgáltatási élményt nyújtani. Célunk továbbá a legkorszerűbb távközlési hálózatok üzemeltetése, valamint a legmagasabb szintű vállalati hatékonyság és eredményesség elérése. Az erős márka kulcsfontosságú az elképzeléseink megvalósításához” – mondta Marek Slacik, a TMT CEE, PPF Telecom Group ügyvezető igazgatója. „A PPF Csoport régiónk hosszú távú befektetője. A helyi vállalatok stratégiai fókusza változatlan marad: a helyi piacok növekedése és fejlesztése, hozzájárulás a helyi társadalom és gazdaság fejlődéséhez azáltal, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk folyamatosan fejlődő, világszínvonalú hálózatunkon.” – mondta Peter Gazik, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.


Peter Gazik elmondta, hogy bővítést terveznek az országokban és jelezte, sikeres éven vannak túl, minden fontos piacon növekedést értek el. Idén is növekedést terveznek, a pontos számokat azonban később fogják közzétenni. Márciusig nem változik semmi, majd új szolgáltatások bevezetését tervezik. Céljuk, hogy a megszokott szolgáltatásminőséget egy új márka lehetőségeivel ötvözve még inkább ügyfélközpontú szolgáltatásokat nyújthassanak.

Dolezsai Gergely márka- és marketingkommunikációs igazgató azt mondta, hogy az új márka piaci bevezetését február elsején indítják, több kommunikációs csatornán, mindhárom országban. Az egyik szlogen "Szia, beszélünk még." lesz, egy másik "Szia! Helló újra" - mindez kifejezi az újra találkozás üzeneteit. A márka megkülönböztető színe tengerészkék és 'Yettel'lime lesz - ismertette. Küldetése szerint a Yettel egy modern márka, amely átfogja a legújabb trendeket és megérti a technológia egyre növekvő szerepét az emberek életében. Az új márkát számos piackutatásra és ügyfél-visszajelzésre alapozva úgy tervezték, hogy innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal járuljon hozzá az emberek életminőségének növekedéséhez.

A PPF Telecom Group öt közép- és délkelet-európai piacon (Bulgária, Csehország, Magyarország, Szerbia és Szlovákia) tevékenykedik, ahol mobil, vezetékes, adatátviteli és internetes televíziós szolgáltatásokat nyújt. 18,3 millió ügyfelet szolgál ki mobilszolgáltatással, a régióban 12 000 alkalmazottat foglalkoztat és 2020-ban 1,4 milliárd eurós adózás előtti eredményt realizált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Kissssss0 #19
  hát ilyen névvel meg ezzel a slime zöld háttérrel úgy fogják ki yeet-elni magukat a piacról.

  Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2022.01.29. 10:05:42
 • kjhun #18
  3 mobilos egymás közt:

  Ádám: Szia! Én Vodka-s vagyok!
  Éva: Szia! Én meg Tré-s vagyok!
  Péter: Helló! Én meg Yeti-s!

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Vodkafon = Vodafone
  Tré-s/Trékom-os = Telekom
  Jeti-s = Yettel

  Ha már, gúnynevekról van szó.


  A volt DIGI-t, khmmmm. 4iG-t, vajon minek lehetne csúfolni, a közbeszédben?
  A szlogenek, azok tényleg, eléggé gyenguszak. Nem vol kéznél, egy költő??

  wraithlord: Lehet, meg is költötted az új gúnynevét, a szolgáltatónak! Jeti-tel, vagyis Jetitel-es vagyok! :D
 • Major #17
  Lejárt a brand használati jog, újat kellett készíteni. Mi ebben a bonyolult?
 • gosub #16
  Sziauram! Eladó telefoncég érdekel? Szia helló újra, van valami eladó? Szia, beszélünk még!

  Nagyon gyengék a szlogenek és a név is nagyon értéktelensemleges. Talán még sok pénzt is kapott az arculattervező. Még mindig a pannongsm messze a legjobb.
 • NEOreg3 #15
  Yettel. Yamilton. Yerstappen.
 • wraithLord #14
  Ha ezt csinálom, akkor jetl-t hallok.

  ------
  Kár, hogy nem jetitel. Sokkal jobb lenne. :D
 • MerlinW #13
  Tudom, tök bonyolult beírni Google translate-be, cseh-re állítani és megnyomni a felolvasás gombot. Egyébként "ittel"-nek ejtjük.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.01.27. 21:45:53
 • Jim Morrison #12
  Ez a Westel neve akar lenni _modern_ köntösben
 • Zsombor99 #11
  Ez nagyon nem hiányzott! Aki pedig kitalálta, hogy az eddigi bevált kék színt is dobják el ezzel a rikító "slime-zöld" rettenettel, az minimum ízlésficamos lehetett! Arra kíváncsi leszek, hogy a névhez milyen logo fog majd társulni... Már ha egyáltalán van annyi design képességük...
  Ez minket azért is érint, mert a családban törzs Telenor előfizetők vagyunk a mobiljainkkal.
 • Zsombor99 #10
  Én egyszerűen csak az angol módit alkalmazom és j-vel ejtem ‒ amúgy is talán még így hangzik a legnormálisabban, nem?