Franczy

Bill Gates kibőviti luxusvilláját

[CNet] Úgy tűnik, hogy Bill Gates elégedetlen a több mint 3470 négyzetméteres luxusvillájával, hiszen szerinte bizonyos tekintetben elég kicsi a ház, így igazán ráférne már egy kis nagyobbítás.

A szoftveróriás Microsoft cég elnöke jelenleg Medina város (Washington) építési engedélyére vár már csak, és amennyiben megkapja azt, akkor nekilát a jelenleg körülbelül 109,5 millió dolláros (32 milliárd Ft) összértékű épület kibővítéséhez. A luxusvillához a tervek szerint újabb hálószobákat építenek majd, valamint némely helyiségeket át kívánnak majd terveztetni. Bill Gates otthonának tervezett "tatarozásáról" egyébként a megbízható forrásairól ismert The Seattle Times című újság számolt be a napokban.


Bill Gates és felesége, Melinda French Gates szóvivője újságírók körében megtagadott minden, a ház bővítésével kapcsolatos nyilatkozatot, így az sem derült ki, hogy a Gates házaspár vajon azért "kényszerül-e" a családi fészek kibővítésére, mert talán a házaspár egy újabb gyermek születését várja. Amennyiben igazak az új gyermek születésével kapcsolatos feltételezések, akkor a közeljövőben születendő csecsemő a Gates házaspár harmadik gyermeke lesz majd. Gates-éknek jelenleg egyébként egy 1996-ban született lányuk és egy 1999-ben született fiúk van.

A híradások alapját képező luxusvilla 1997-ben készült el, és különböző újságok szerint összértéke meghaladja a 109 millió dollárt. A Bill Gates-től a Medina város illetékes hivatalaiba beérkezett dokumentumokon egyébként a ház kibővítésének indokaként az szerepel, hogy a Gates család úgy döntött, a ház lakhatóbbá tétele érdekében bizonyos átalakítási és bővítési munkálatokat kellene elvégezni az építményen. Gates szóvivői elég szűkszavúak voltak ugyan az üggyel kapcsolatban, de annyit azért elárultak, hogy Gates házát eredetileg legénylakásnak tervezték, így az jelenleg sajnos már nem felel meg a család igényeinek.


Gates átalakítási tervei szerint a luxusvilla főépületét össze fogják kötni a vendégházzal. A vendégházban egyébként jelenleg legtöbbször a család távolabbi rokonai kerülnek elszállásolásra. Emellett a terv lényegesebb részét képezi még a bennlakó dada főépületben található szobájának megszüntetése, a gyerekek szobájához közeli játszásra és tanulásra alkalmas helyiségek kialakítása, új hálószobák építése, valamint az épületek kültéri biztonsági rendszerének fejlesztése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #11
    mikor lesz mar gates sorozat???
    anyit foglalkoznak ilyen semmitmondo hirekkel csak azertmert a gates csinalta...

    ugyhogy lasan itt lenne az idelye a gazdagokes szepek helyett uj sorozatot inditani gazdag és... cimen.