Spencer

Online csalókat fogtak

A SEC (Securities and Exchange Commission - Értékpapír és tőzsdefelügyelet) csütörtökön 23 személyt és magánvállalkozást vádolt meg azzal, hogy Internetes csalásokat követtek a hálózat segítségével. A vizsgálóbizottság szerint, ami az elkövetők módszereit illeti, "klasszikus" megoldásokat alkalmaztak a bűnözők.

A bizottság egyik legutóbbi fogása során sikerült leleplezniük egy Texas állami magáncéget, a Chidwhite Enterprises-t, amelynek 26 éves, fiatal ügyvezető igazgatója, Jerry Chidester e-mail és Webes reklámok segítségével szándékos félrevezetéssel több, mint 6000 embert vett rá arra, hogy fejenként 10 dollárt fizessenek be neki.

A panaszosok jelezték a SEC felé, hogy az említett cég több, hamis állítást is közétett a nagyszerű ajánlattal kapcsolatban, hogy meggyőzze az embereket a befizetés felől. A Chidwhite Enterprises nem volt rest azt állítani, hogy az ajánlatot maga a SEC is hitelesítette.

A Securities and Exchange Commission ügyvédje, Spencer Barasch elmondta, hogy időközben a Chidwhite Enterprises bezárta kapuit, a 26 éves ügyvezető, Jerry Chidester pedig börtönben van.

A SEC csütörtökön lépett fel a csalókkal szemben. Olyan nyomokat kerestek, melyek klasszikus elkövetési módszerekre utalnak. Richard Walker, a SEC nyomozója a következőket mondta:

"A bűnelkövetők a gyors és könnyű meggazdagodás lehetőségével éltetik a befektetőket..."

Ezzel az akciósorozattal együtt a SEC már ötödik alkalommal fésülte át az Internetet csalók után kutatva. Az akciók során komoly eredményeket mutathatott fel a bizottság, hiszen eddig összesen 200 esetben jártak el, körülbelül 750 céggel és személlyel szemben.

A SEC hivatalos kikötője, a www.sec.gov részletes leírást tartalmaz minden egyes esetről, illetve tanácsokat ad azoknak a befektetőknek, akik szeretnének felkészülni az Internetes csalók támadására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!