Berta Sándor

Jobb hangminőséget kínálhat majd az új AirPods Pro

Emellett a készülék dizájnja is megújulhat.

Az Apple tavaly októberben mutatta be az AirPods vezeték nélküli fülhallgatói harmadik generációját. A konszern hamarosan bejelentheti az AirPods Pro második generációját. Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője úgy vélte, hogy az érkező új eszközök teljesen új dizájnt kaphatnak és egy új technológia gondoskodhat a veszteségmentes audiominőségről. Az utóbbi, az Apple Lossless Audio Codec (ALAC) támogatása a legfontosabb újítás, már csak azért is, mert jelenleg egyetlen AirPod-modell sem képes megbirkózni a veszteségmentes zenei formátumok lejátszásával. Egy iPhone készülékkel összekötve ugyanis az Apple fülhallgatói kizárólag az AAC kodek Bluetooth-kapcsolaton keresztüli alkalmazását támogatják, az AAC maximális minősége pedig messze van a veszteségmentes zenétől.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Apple hogyan akarja biztosítani az ALCA-támogatást a Bluetooth-kapcsolaton keresztül a fülhallgatói esetében. Gary Geaves, a társaság akusztikai fejlesztésekért felelős alelnöke a What Hi-Fi nevű oldalnak azt nyilatkozta, hogy a fejlesztőcsapat nagyobb sávszélességet akar biztosítani, ugyanakkor semmilyen részletet sem árult el a technológiával kapcsolatban.

Az érkező AirPods Pro 2 a külsejét tekintve a tavalyi Beats Fit Pro modellre fog hasonlítani és ugyanúgy szenzorokkal rendelkezik majd az egészségügyi adatok mérésére. Az új tároló hangjelzést fog adni, hogy könnyebben megtalálhassa a tulajdonos, ha valahová eltette. Kuo szerint az új termék az esztendő utolsó negyedévében érkezik majd. Az elemző hozzátette, hogy miután 2021 negyedik negyedévében 27 millió AirPods modellt értékesítettek, így az eladott eszközök száma az idén elérheti a 90 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!