SG.hu

16 vidéki nagyvárost kötött össze a Digi Budapesttel

A DIGI három évig tartó vezetékes hálózatfejlesztési munkálatokat zár le idén decemberben, az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz - közölte a cég.

A 2018 óta saját beruházásként, fokozatosan lefektetett gerinchálózat hossza meghaladja a 2000 kilométert és ezzel olyan jelentős vidéki nagyvárosokat fed le, mint Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Szolnok, Szeged, Győr, Siófok, Székesfehérvár, Veszprém és Dunaújváros. A három évig tartó fejlesztési munkálatokkal a vállalat lehetővé tette, hogy a csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített (FTTH - Fiber to the home) vidéki gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódjon a vállalat budapesti központjához.

A vezetékes hálózata mellett a DIGI az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított mobil szolgáltatásának fejlesztésére is: 2019-es indulása óta több mint 900 településen tette elérhetővé a DIGIMobil szolgáltatást, a lakosság csaknem 90 százalékának biztosítva a kültéri lefedettséget.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a DIGI Communications N.V. magyarországi leányvállalata, az országban 1998. óta van jelen. A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, jelentős szerepet tölt be másodikként a technológiától független televízió piacon 28,3 százalékos, a vezetékes internet szegmensében 22,6 százalékos piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatás 22,1 százalékot tesz ki.

A 4iG Nyrt. november végén tette közzé, hogy végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról; az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022 januárjában zárulhat. A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!