Berta Sándor

Elrejti a disklike-számlálót a YouTube

Az eddig tesztelt megoldás lesz az általános gyakorlat.

Az már áprilisban kiderült, hogy a YouTube szűk körben teszteli a Dislike gomb új koncepcióját, amelynek köszönhetően nem lesz látható, hogy hány embernek nem tetszett egy videó. Az információ kizárólag a YouTube-csatornák üzemeltetőinek volt elérhető. Az indoklás alapján a módosítással a platform a felhasználók jólétét akarja védeni és megakadályozná a célzott Dislike-kampányok folytatását.

A platform most bejelentette, hogy a Dislike gomb nem fog eltűnni a jövőben, de az arra való kattintások számát egyetlen anyag alatt sem lehet majd látni. Az indoklás szerint a módosításnak köszönhetően a portál kevésbé "mérgező" lehet.

A YouTube rámutatott, hogy azért kellett változtatni az eddigi gyakorlaton, mert a Dislike gomb hozzájárult ahhoz, hogy különösen a kisebb tartalomkészítők rendszeresen gyűlöletkampányok áldozataivá váljanak. Ennek keretében sokszor olyanok nyitottak meg az anyagokat, akik azokat meg sem tekintették, csupán pocskondiázni akarták a készítőket. Ennek is véget akar vetni a YouTube, amely szerint a változtatás segíteni fog abban, hogy a tartalomkészítők és a nézők közötti tiszteletteljes legyen a viszony. Néhány hétbe telhet ugyanakkor, amíg a módosítást világszerte aktiválják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Caro #7
    Eddig tudni lehetett, hogy ha egy videónak legalább 10% dislike volt a like-hoz képest, akkor ott valami nem stimmelt, bullshit, clickbait, áltudomány volt benne.
    Ezentúl kénytelen leszel végignézni (a reklámokkal együtt).
  • M2 #6
    Engem mindig piszkált,
    Ha magas volt a diszlájk!

    Bánatomban mindig ittam hát:
    nem kevertet! Tisztát!
  • kvp #5
    Azert tiltjak le a dislike-okat, amiert a legtobb nem tul nepszeru vagy vitatott csatorna a hozzaszolas lehetoseget. Mert nem kivancsiak a kritikara. Es azert tiltjak le mindenkinel, mert nagyon gaz lenne, ha csak az amerikai kormanyzati csatornaknal lenne letiltva, mivel ott ujabban van egy (egyre novekvo) par tizmillios dislike minden videora.

    Egyertelmuen az emberek a hibasak, nem azt kedvelik amit kellene. Meg nem arra szavaznak (a valasztasokon) akire kellene. Ezt a youtube csak igy tudja kontrollalni. A legutobbi elnokvalasztason hajnali 3 es 4 ora kozott korrigaltak a szavazok velemenyet. Ugyanez a youtube-on viszont tul feltuno lenne, mivel a szavazatszamlalassal ellentetben publikus.

    Ha bevezetik a tarsadalmi pontrendszert, akkor az emberek majd jobban meggondoljak, hogy szeretik-e elegge a kijelolt vezetest es ezt kimutattak-e aznap megfelelo modon. Ez kinaban mar bevalt, az USA csak koveti oket.

    Egyebkent meg mar regen nem YouTube, hanem OURtube a helyes nev. :-)
  • RJoco #4
    A tartalmat készítő látni fogja, hogy hányan "pontozták" le.
    Csak a nagyközönség nem fogja látni.
    Olyan szempontból nem rossz, hogy kevésbé fogja befolyásolni a tényleges megtekintéseket és nem lesz értelme a le"pontozás" hadjáratoknak sem.
    Ha meg valakinek annyira nem tetszik a készítő tartalma, akkor kitilthatja az ajánlatok közül.
    Erre most is van mód.
    Aki szemetet gyárt, az így sem lesz előrébb.

    Mondjuk nálam ez alapból nem érdekes, mert nem aszerint nézem meg valaki feltöltését, hogy mennyien és milyen módon értékelték.
  • Sydra #3
    Nem tetszik nekik, hogy az összes erőltetett csatornát és videót lepontozzák az emberek. Ez már nem "you"tube. Kezd olyan lenni, mint régen a tv volt. Képedbe nyomják, amit ők akarnak, hogy nézz, minden mást meg felejts el.
  • hvitya #2
    Elég nagy hiba. Én inkább kiegésziteném ott és a facebookon, instagramon is a nem érdekel gombbal.

    Ezzel azt érik majd el, hogy annak is önbizalmat adnak aki minden jóindulat ellenére is a tartalmat tekintve kutyasz@r
  • Sequoyah #1
    Latom mar keszul a Youtube Rewind, es nem tervezik ezuttal jora csinalni:D