Flow

A Nokia terjeszkedik a vezeték nélküli játékok vonalán

A Nokia, a telekommunikáció óriása, és a számítógépes játékokat gyártó brit Rage Software közös fejlesztőmunkába kezdenek, céljuk különféle játékok megalkotása WAP-os mobiltelefon készülékekre.

A megállapodás szerint a Nokia támogatja a Rage szoftvereit a már létező Nokia Mobile Entertainment Service hálózatán, mely már elérhető a mobilhálózat-üzemeltetők, rajtuk keresztül a nagyközönség számára. A szolgáltatás magában foglalja a játékok széles válaszékát, fejlesztői környezetet, és megfelelő platformot a futó alkalmazásoknak.

Az elmúlt évben a Nokia olyan cégek közreműködésével, programjaival bővítette szórakoztató hálózatát, mint az IO Productions, Kuju Entertainment és Quiz Supplies. A Rage, IO, Kuju és a Quiz Supplies mindannyian tagjai a Nokia Forumnak, mely egy online közösség a harmadik generációs forradalomban rejlő lehetőségek minél hatékonyabb kihasználásáért. A regisztrált fórumtagok nagymennyiségű adathoz, fejlesztőeszközökhöz és információkhoz juthatnak, lehetőség van továbbá sokrétű eszmecserére, a tapasztalatok megosztására. A site-ot 1995-ben alapították, mára több mint 300,000 tagja van.

"A WAP széles körben alkalmazott szabvány a mobil internet-kommunikációban, jelenleg a mobiljátékok számára ebben rejlik a legnagyobb lehetőség" állítja Graham Stafford, a Nokia üzleti stratégia menedzsere. "A mobilitás példa nélküli értéket képvisel a szórakoztatóiparban, és potenciális vásárlópiacot jelent a szoftverfejlesztő cégek részére."

Az elemzők szerint 2005-re a mobilhasználók 4/5-e fog játékot futtatni telefonján. Szerintük a vezeték nélküli játékos szektor kielégítése multimilliárdos iparággá növi ki magát.

A Nokia bejelentette az Eidos Interactive-val tervezett együttműködését is. A következő két év során az Eidos szintén WAP alapú játékokat fog fejleszteni, melyek közül a Gangsters című alkalmazás megjelenése már 2001 elejére várható. A játékok a szolgáltatókon keresztül jutnak el a végfelhasználókhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!