Berta Sándor

3D-zenékkel előzi a Spotify-t az Apple és az Amazon Music

A stream-szolgáltató egyre nehezebb helyzetbe kerül.

Az már májusban kiderült, hogy veszteségmentes zenét kínálhat az Apple Music, amely korábban kizárólag a Dolby Atmos formátumra épített. Most az Amazon is közölte, hogy "ezer" dalt tesz elérhetővé a Dolby Atmos és a konkurens 360 Reality Audio formátumban. Mindez azt jelenti, hogy a Spotify vezetőire egyre nagyobb nyomás nehezedik.

Az Amazon kínálatában már két éve elérhetők a 3D-zeneszámok, de a térhatást eddig csak néhány készüléken, például a saját fejlesztésű Echo Studio hangszórón lehetett alkalmazni. Nos, ez már a múlté, ugyanis az effekt elvileg bármilyen fejhallgatón megjelenik majd, amint azokat összekötik egy iOS- vagy Android-kompatibilis eszközzel. A hangszórók közül kompatibilis az új szolgáltatással a Sony SRS-RA5000 és az SRS-RA3000, valamint a HT-A9,a HT-A7000 és a HT-A5000 házimozi rendszer.

Az év során egyre több Dolby Atmos formátumú dal válik majd elérhetővé a Sonos Arc és (második generációs) Beam termékein keresztül is hallgathatóvá, ha valaki az Amazon Music ajánlatát adja meg forrásnak és a Sonos alkalmazását használja. Az Amazon elárulta, hogy a 3D-zeneszámok katalógusa a 20-szorosára nőtt azóta, hogy a társaság térhatást is kínál a zenei szolgáltatása keretében. A vállalat közlése szerint az ajánlat már több ezer dalt ölel fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • SanMaster #9
  Apple AirPods Max-al hallgatok zenét. Tudod, olyan ami neked soha nem lesz! FEJhallgató kismajom, arra gondoltam. :D
 • cherubim06 #8
  Az van, hogy a kedvenc, jó zenéimet monóban is a meghatódásig imádom. Amit meg szeretek, azt 4D-ben is megvetem.
 • pakeszke #7
  azt mondtad hogy FÜL?
  remelem az a pici bedughatos atb.szas jellegu hulyeseggel vered magadat, hogy kell a losless...
 • Sir Cryalot #6
  De van nekik Dolbytol valami hevenyeszett uj szabvany.
 • SanMaster #5
  Az Apple nem kínál 3D zenét, mi ez a baromság?! A lossless nem 3D zenét jelent, a lossless a kódolás. Amióta bekapcsoltam az Apple Music-ban a zenék 90% így szól, egyből látom a kis hullám ikont a kijelzőn. Egy jó fülhallgatóval észrevehető a különbség! Én már kb 1 éve lemondtam a Spotify-t, minőség = Apple. Ja, és nem diszkó szemetet hallgatok, System of a Down Toxicity lossless minőségben... nem semmi! :D
 • Tetsuo #4
  Nem álom, hanem valóság már régóta, igaz, hogy gagyi és a sztereóhoz képest hallgathatatlan [email protected] - mármint ízléssel és legalább minimális hallással rendelkezőknek.
 • Sir Cryalot #3
  " 3D-zenék"
 • _svd_ #2
  Mi a vicc?
 • Sir Cryalot #1
  Jó vicc. Kb. pont olyan szép álom mint a konzumer holodeck.